Χαμός με Βούλτεψη και Τζανακόπουλο – “Θλιβερό που είστε υπουργός” – “Δεν ήξερε να σας ρωτήσει ο Μητσοτάκης” (vid)

 Χαμός με Βούλτεψη και Τζανακόπουλο – “Θλιβερό που είστε υπουργός” – “Δεν ήξερε να σας ρωτήσει ο Μητσοτάκης” (vid)

Κόντρα στον αέρα του OPEN είχαν η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος με φόντο την ακρίβεια.

«Η κυβέρνηση ξέρετε τι κάνει; Αφήνει το ΦΠΑ εκεί που είναι, έχει υπεραποδόσεις δημοσιονομικές -4 δισ παραπάνω σε ΦΠΑ έχουν πληρώσει οι Έλληνες πολίτες – και στη συνέχεια παίρνει αυτά τα χρήματα και τα δίνει στους παραγωγούς ενέργειας και λέει ότι τα δίνει στα νοικοκυριά» είπε αρχικά ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά αλλά και την κυβερνητική όπως είπε αδράνεια.

«Κύριε Τζανακόπουλε, κάνετε μόνιμα προπαγάνδα των αριθμών. Είπατε ότι έχουμε το ακριβότερο κόστος ρεύματος. Σύμφωνα με την Eurostat είμαστε στη 10η θέση και πιο ακριβοί από εμάς είναι το Βέλγιο, η Ισπανία, η Γαλλία η Ιρλανδία. Άρα λοιπόν δεν είναι αλήθεια αυτό που λέτε» απάντησε η υφυπουργός.

«Σε απόλυτους αριθμούς την υψηλότερη τιμή του ρεύματος και σε όρους αγοραστικής δύναμης τρίτοι χειρότεροι» την ανταπάντησε ο κ. Τζανακόπουλος με την ίδια να επιμένει «αφήστε τους απόλυτους αριθμούς, τι πληρώνει ο καταναλωτής…είμαστε 10οι».

«Ακούστε τι λέει, λέει ότι σε απόλυτο αριθμό η Ισπανία είναι πιο ακριβή αλλά στην Ισπανία ο μέσος μισθός είναι 1.800 ευρώ» πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

“Θλιβερό ότι είστε υπουργός”

Η κόντρα πήρε ξανά φωτιά όταν στο τέλος της συζήτησης αναφέρθηκαν οι δημοσιογράφοι στο ελληνοτουρκικό, με την κ. Βούλτεψη να λέει ότι «μου κάνει εντύπωση που ξαφνικά στον ΣΥΡΙΖΑ έγιναν Τουρκοφάγοι». «Εσείς έχετε Τουρκοφάγους στο κόμμα σας» της απάντησε ο κ. Τζανακόπουλος. Στη συνέχεια η υφυπουργός συνέχισε να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για την εξωτερική πολιτική του 2015 αλλά και του 2018 όσο αφορά με την Τουρκία, με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι «δεν μπορεί να κάνει κανείς συζήτηση μαζί σας, κάνετε λογικά άλματα και αρχίζετε να λέτε το ένα ψέμα μετά το άλλο». «Τι να συζητήσει κανείς μαζί σας είναι θλιβερό που η κυρία Βούλτεψη είναι υπουργός» πρόσθεσε με την ίδια να απαντά «δεν σας ρώτησε ο κύριος Μητσοτάκης να σας συμβουλευτεί μετά».

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά Άρθρα