Θεοδωρικάκος για παιδοβιάστές: Όλα τα ονόματα στη δημοσιότητα

 Θεοδωρικάκος για παιδοβιάστές: Όλα τα ονόματα στη δημοσιότητα

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο MEGA αναφέρθηκε αρχικά σε θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και που έχουν σοκάρει την κοινή γνώμη. Όσον αφορά στο θέμα της Κρήτης και την 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον σύντροφό της, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε:

  • «Η αστυνομία κάνει τη δουλειά της. Δεν θα μπω σε μία συζήτηση περιπτωσιολογίας, ούτε σχολιασμού της επικαιρότητας. Δεν θα πούμε περισσότερα πράγματα, η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, και την κάνουν με επαγγελματισμό. Δεν θέλω να σχολιάζω δηλώσεις δικηγόρων και συνηγόρων, δεν μπαίνω σε ειδικές περιπτώσεις, έχω την πολιτική εποπτεία της ελληνικής αστυνομίας και χαράσσουμε την συνολική γραμμή και στηρίζουμε την ελληνική αστυνομία να κάνει τη δουλειά της».

Παιδοβιαστές: Φωτογραφίες με τους νέους 8 ύποπτους – Ηλεκτρονικά στοιχεία για τους 212 στο Blindchat

Για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως, «αυτή η ανατριχιαστική κι απάνθρωπη υπόθεση της 12χρονης κοπέλας η οποία κακοποιήθηκε με τον πιο βάναυσο, βάρβαρο και άγριο τρόπο, γιατί αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα, έχει εξιχνιαστεί από την ελληνική αστυνομία, η οποία κινήθηκε με μυστικότητα, όπως έπρεπε, με επαγγελματισμό και εξάρθρωσε το δίκτυο αυτών που κρύβονται πίσω από αυτή την υπόθεση. Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σήμερα στην Ανακρίτρια η οποία καθοδηγεί τις έρευνες, η ελληνική αστυνομία έχει στενή συνεργασία με τις ανακριτικές αρχές και διευκολύνει και διεκπεραιώνει το έργο που της ανατίθεται. Είναι προφανές ότι υπάρχουν και άλλοι που κρύβονται από πίσω από αυτό το σκοτεινό πέπλο μίας απάνθρωπης υπόθεσης, εναντίον ενός μικρού κοριτσιού, αλλά όπως ξέρετε, οι συλλήψεις δεν προαναγγέλλονται».

  • «Όπως έχουμε αποδείξει οι νόμοι τηρούνται και τηρούνται απαρέγκλιτα για όλους, χωρίς εξαιρέσεις, διακρίσεις και αστερίσκους, όσοι έχουν υποπέσει σε τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις, θα «συρθούν» ενώπιον της δικαιοσύνης και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει με βάση τους νόμους του κράτους. Είναι και άλλες περιπτώσεις που έχουν πει πολλοί στα social media, “μα θα τους βρουν;”, ή “μήπως καλύπτονται”, έχει αποδειχθεί ότι τίποτα δεν καλύπτεται, τα πάντα αποκαλύπτονται και όλοι οδηγούνται στη δικαιοσύνη, ακόμα και εάν υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Η δουλειά γίνεται με τον πλέον επαγγελματικό τρόπο και με άριστη συνεργασία της αστυνομίας με τις ανακριτικές αρχές και η δουλειά προχωρά με αποτελέσματα. Τα ονόματά τους φυσικά θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα έχουν τύχη που τους αξίζει», πρόσθεσε σχετικά με την υπόθεση της 12χρονης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για τις καταγγελίες των Τούρκων ότι η ελληνική πλευρά μεταχειρίζεται με βάναυσο τρόπο τους μετανάστες, με αφορμή το περιστατικό στον Έβρο και τους γυμνούς μετανάστες.

  • «Η συμπεριφορά της Τουρκίας, και στα σύνορά μας στον Έβρο είναι προκλητική, και πολλές φορές είναι απολύτως απάνθρωπη, βάρβαρη και μεσαιωνική. Όπως συνέβη και τις προηγούμενες ημέρες, που έστειλαν 92 δυστυχισμένους ανθρώπους, τους περισσότερους τους είχαν χτυπήσει, τους άσκησαν πρωτοφανή βία και φέρθηκαν με πολύ αναξιοπρεπή τρόπο, τους έστειλαν γυμνούς, αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι η πραγματικότητα που ισχυριζόμαστε μόνο εμείς οι Έλληνες, η ελληνική αστυνομία, οι συνοριοφύλακες, είναι πλέον επίσημη έκθεση της FRONTEX, της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής η οποία έκθεση έχει σταλεί στα ευρωπαϊκά όργανα», είπε σχετικά.

Σχετικά Άρθρα