Ο αστέρας της Ρεάλ, Βινίσιους Τζούνιορ, ζητά τιμωρίες για τους ρατσιστές – “Να μην ξαναπατούν στο γήπεδο”

 Ο αστέρας της Ρεάλ, Βινίσιους Τζούνιορ, ζητά τιμωρίες για τους ρατσιστές – “Να μην ξαναπατούν στο γήπεδο”

Έχοντας υπάρξει θύμα ρατσιστικής επίθεσης πολύ πρόσφατα, ο άσσος της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Τζούνιορ, μίλησε σχετικά με την αντιμετώπιση που θα πρέπει να έχουν τα άτομα που προβαίνουν σε τέτοιου είδους επιθέσεις, σε παίκτες, προπονητές και άτομα που εργάζονται στις ομάδες. Μιλώντας στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο «Globo» ο Βραζιλιάνος επιθετικός επισήμανε ότι πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες ποινές που θα κάνουν αυτούς του ανθρώπους «αναλογιστούν τις πράξεις τους».

«Όταν πληγώνεις άλλους ανθρώπους, πρέπει να πληρώσεις. Είναι δύσκολο να πεις ότι o ρατσισμός στο ποδόσφαιρο θα τελειώσει, με τόσους ανθρώπους που ακόμη το κάνουν. Αλλά θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν περισσότεροι καλοί άνθρωποι παρά κακοί», είπε ο Βίνι και συμπλήρωσε «Όλοι οι ρατσιστές πρέπει με κάποιον τρόπο να πληρώσουν. Αν τους αρέσει να παρακολουθούν ποδόσφαιρο, τότε σε αυτούς τους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης δεν θα πρέπει να επιτραπεί ποτέ ξανά να πατήσουν το πόδι τους σε στάδιο. Αυτό θα τους κάνει να υποστούν τις συνέπειες και να αναλογιστούν τις πράξεις τους».

Σε περιστατικό που έλαβε χώρα στο πρόσφατο ντέρμπι της Μαδρίτης, τόσο η Ατλέτικο όσο και η LaLiga, καταδίκασαν τη ρατσιστική συμπεριφορά προς τον Βινίσιους και δήλωσαν ότι συνεργάζονται με τις αρχές, ώστε να ταυτοποιηθούν οι παραβάτες και να αποκλειστούν από τον σύλλογο. Έρευνα για το περιστατικό διεξάγει και η εισαγγελία της Μαδρίτης.

Αναφέρεται ότι φέτος δημιουργήθηκε ένα μεγάλο κύμα ρατσιστικών επιθέσεων απέναντι στον Βινίσιους, καθώς πολλοί φίλαθλοι… ενοχλήθηκαν με τον τρόπο που πανηγυρίζει τα γκολ του, χορεύοντας κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ, με αποτέλεσμα να τον γιουχάρουν και να του απευθύνουν ρατσιστικά σχόλια. Ο ίδιος το αντιμετώπισε με μεγάλη ψυχραιμία, έχοντας την συμπαράσταση και στήριξη των συμπαικτών του.

Ακόμα και ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και κάτοχος τριών Παγκοσμίων κυπέλλων, Πελέ, έγραψε στο Twitter: «Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Είναι ένας χορός. Είναι ένα πραγματικό πάρτι. Αν και ο ρατσισμός εξακολουθεί να υπάρχει, δεν θα επιτρέψουμε να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε να χαμογελάμε. Και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τον ρατσισμό με αυτόν τον τρόπο: παλεύοντας για το δικαίωμά μας να είμαστε ευτυχισμένοι».

Σχετικά Άρθρα