Νέα άνοδος θερμοκρασίας – Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

 Νέα άνοδος θερμοκρασίας – Ο καιρός την 28η Οκτωβρίου

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Δευτέρα 24 Οκτωβρίου σε ολόκληρη τη χώρα, με τη θερμοκρασία ξανά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, καθώς η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 27, στην Ήπειρο από 6 έως 26-27 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 6 έως 28-29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27-29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 27-28 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 9 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστεί ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24-25 βαθμούς.

Τετάρτη

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και τα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα πελάγη έως 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Πέμπτη

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών από τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια.

Παρασκευή (28η Οκτωβρίου) Σάββατο

Το σκηνικό αλλάζει λίγο το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς μία ψυχρή αέρια μάζα από την Ευρώπη αναμένεται να ρίξει λίγο τη θερμοκρασία.

Σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει κρύο, όμως η θερμοκρασία για την Παρασκευή και το Σαββτοκύριακο (29-30 Οκτωβρίου) θα κυμανθεί σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα