Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25

 Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25

H αποτίμηση της εγχώριας και της διεθνούς πολιτικής συγκυρίας και o καθορισμός της πολιτικής στρατηγικής του κόμματος το επόμενο διάστημα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 που πραγματοποιείται σήμερα.

Τις εργασίες της ΚΕ άνοιξε ο Συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Ντάσκας και ανέφερε πως η διεθνής ολιγαρχία επιδιώκει έναν διαρκή πόλεμο με κυρώσεις που έχουν γυρίσει μπούμερανγκ. “Οφείλουμε να είμαστε αταλάντευτοι στην πρόταση μας για ειρήνευση από τη στιγμή κιόλας που κανένας δεν προωθεί πραγματικά την ειρηνευτική διαδικασία από τους καθ’ ύλην αρμόδιους παγκοσμίως” επισήμανε ακόμα ο Κώστας Ντάσκας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία του νέου Κινήματος των Αδεσμεύτων που έχει προτείνει το ΜέΡΑ25, το DiEM25 και η Προοδευτική Διεθνή (Progressive International). O Κώστας Ντάσκας αναφέρθηκε ακόμα στο εγχώριο πλαίσιο με την ακρίβεια στο ρεύμα, στο σουπερμάρκετ και τη στέγη με την Κυβέρνηση απλώς να επιδοτεί αυτά τα υπερκέρδη όπως τόνισε και να παριστάνει τον ατζέντη των ολιγαρχικών συμφερόντων με τους πολίτες να οδηγούνται σε απόλυτη οικονομική δυσπραγία, ενώ τόνισε και τις ευθύνες της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξυπηρέτηση αυτών των συμφερόντων μέσα από την εγκαθίδρυση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας. “Δεν υπάρχει περίπτωση να νικήσει τον ενωμένο λαό μας η ολιγαρχία, ήρθε η ώρα για τη ρήξη και την ανυπακοή” κατέληξε ο Συντονιστής της ΚΕ.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα για να μεταφέρει στο σώμα της Κεντρικής Επιτροπής το “αίσχος” όπως χαρακτήρισε τα όσα εκτυλίχθηκαν στην διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποκλοπών. “Ο σκοπός ήταν να μην υπάρξει καμία έρευνα για να μην σημάνει αυτή η έρευνα το πολιτικό τέλος του κ. Μητσοτάκη” ανέφερε ακόμα η Βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε ότι: “η διαδικασία μέσα στην Εξεταστική Επιτροπή ήταν επιεικώς άθλια, αφού η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν ήθελε να αφήσει καμία χαραμάδα και κανένα κενό”. “Η ρήξη δεν είναι απλά ένα σύνθημα του ΜέΡΑ25, είναι η μόνη απάντηση στο προσωπικό του κυριάρχου αυτού συστήματος” κατέληξε η Σοφία Σακοράφα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κλέων Γρηγοριάδης αναφέρθηκε αρχικά στον Βασίλη Μάγγο και στη δολοφονία από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους. “Η μήνυση του παρασιτικότατου ολιγάρχη κ. Αλαφούζου δείχνει ότι μας λογιάζουν ως τους μόνους πραγματικούς εχθρούς τους, δείχνει ότι έχουν τρομάξει μαζί μας γιατί υπόλοιποι λένε στην κοινωνία πως δεν υπάρχει εναλλακτική για την κοινωνία πέρα από έναν αργό θάνατο” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κλέων Γρηγοριάδης. “Εμείς ενωμένοι θα τους στείλουμε μακριά από την διακυβέρνηση αυτού του τόπου” ανέφερε ακόμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 και κατέληξε πως: “θα τους συντρίψουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του κόμματος Κρίτωνας Αρσένης ανέφερε πως: “έχουμε καταφέρει να αποκαλύψουμε νομοσχέδιο-νομοσχέδιο, τροπολογία-τροπολογία πως τους δίνουν τα δωράκια από το δημόσιο χρήμα, από τις τσέπες της κοινωνίας στις τσέπες της ολιγαρχίας”, ενώ υπογράμμισε ακόμα ότι δεν υπάρχει οικονομικό συμφέρον στο οποίο και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει πει “όχι” και συμπλήρωσε πως το ΜέΡΑ25 είναι η δύναμη που θα φέρει την ανατροπή. Ο Βουλευτής του κόμματος από το Ηράκλειο της Κρήτης Γιώργος Λογιάδης αναφέρθηκε και σε όσα συμβαίνουν στη Γερμανία με την Κυβέρνηση του κ. Σόλτς ενώ δήλωσε πως φοβούνται το ΜέΡΑ25 γιατί είμαστε ενωμένοι ως ΜέΡΑ25 και ως DiEM25. Τέλος η Βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη ανέφερε πως η φωνή του ΜέΡΑ25 έχει δυναμώσει παντού και υπάρχει ακριβώς αυτή η δύναμη ανατροπής εκεί έξω στην οποία επιτίθεται η ολιγαρχία.

Σχετικά Άρθρα