Ξανά προκλητικός ο Ερντογάν: “Μουσουλμάνοι σε Θράκη και Κύπρο δέχονται ισλαμοφοβικές επιθέσεις”

 Ξανά προκλητικός ο Ερντογάν: “Μουσουλμάνοι σε Θράκη και Κύπρο δέχονται ισλαμοφοβικές επιθέσεις”

Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks to media during press conference with Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy and United Nations Secretary General Antonio Guterres in Lviv, Ukraine, on Thursday, Aug, 18, 2022. (AP Photo/Evgeniy Maloletka)

Συνεχίζονται οι προκλήσεις ενάντια στη χώρα μας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού ο Τούρκος πρόεδρος έκανε εχθές λόγο σε ομιλία του για ισλαμοφοβία και στέρηση δικαιωμάτων στη δυτική Θράκη.

Μιλώντας στην 12η Υπουργική Σύνοδο Ενημέρωσης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι οι ρατσιστικές επιθέσεις και η ρητορική μίσους κατά των μουσουλμάνων αυξάνονται. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για φασιστικούς κανονισμούς που περιορίζουν την ελευθερία λατρείας των μουσουλμάνων και για παρεμβάσεις στη μαντίλα, το χιτζάμπ και τη γενειάδα που επιχειρείται να γίνουν κανονικότητα.

«Ως Τουρκία, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στον αγώνα κατά της ισλαμοφοβίας» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, καλώντας τα όργανα των μέσων ενημέρωσης να ενεργούν αίσθημα ευθύνης. Ο ίδιος χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη για τους μουσουλμάνους «να υπερασπιστούν πιο σθεναρά την παλαιστινιακή υπόθεση» και «να εξηγήσουν καλύτερα στον κόσμο τη στέρηση δικαιωμάτων που λαμβάνει χώρα εκεί».

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε: «Από την Παλαιστίνη μέχρι το Κασμίρ, από την Κύπρο μέχρι τη Δυτική Θράκη, δεν θα μπορέσουμε να υπερκεράσουμε τις επιθέσεις που στοχεύουν τον ισλαμικό κόσμο αν δεν αυξήσουμε τη συνεργασία μας σε όλα τα μέτωπα».

Σχετικά Άρθρα