Κολωνός: “Η μητέρα της 12χρονης φοβάται για τη ζωή της”

 Κολωνός: “Η μητέρα της 12χρονης φοβάται για τη ζωή της”

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Κωνσταντίνος Βαρσάμης, μίλησε το Σάββατο (22/10) για τις συνθήκες κράτησης της 37χρονης μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό, η οποία κατηγορείται πως εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού της κόρης της.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης είπε σε σχετικές δηλώσεις στο MEGA: «Η κρατούμενη είναι σε καθεστώς προστασίας λόγω της βαρύτητας του αδικήματος και λόγω της έκτασης που έχει πάρει στα ΜΜΕ. Είναι ένα θέμα το οποίο έχει συνταράξει όλη την ελληνική κοινωνία και σίγουρα θα έχει και κάποια επίδραση στις άλλες κρατούμενες. Λογικό είναι η διοίκηση της φυλακής να πάρει αυτά τα μέτρα για να μην υπάρξει περίπτωση να δεχθεί κάτι από άλλες συγκρατούμενες».

Ερωτηθείς για το αν η μητέρα της 12χρονης έχει εκφράσει ανησυχίες για τη ζωή της, ο ίδιος απάντησε θετικά, προσθέτοντας: «Λογικό δεν είναι; Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε τις αντιδράσεις των υπόλοιπων γυναικών κρατουμένων; Θα κρίνει η διοίκηση της φυλακής, ο Εισαγγελέας εκεί και το Συμβούλιο πόσο διάστημα θα μείνει εκεί κι αν θα πρέπει να μεταφερθεί αλλού».

Πάντως, ο Κωνσταντίνος Βαρσάμης διευκρίνισε ότι για τη μητέρα της 12χρονης ισχύει καθεστώς προστασίας.

Τι είπε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, ανέφερε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ότι «η πρώτη καταγγελία έγινε από τη μητέρα και τον πατέρα της 12χρονης στις αρχές Σεπτεμβρίου». Εν συνεχεία, η ίδια πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω ότι οι συνάδελφοι από το τμήμα Ανηλίκων προέτρεπαν την μητέρα να ζητάει χρήματα ή να στέλνει μηνύματα».

Κατόπιν, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι «στην πρώτη καταγγελία οι γονείς επίδειξαν αποδεικτικό υλικό στο Αστυνομικό Τμήμα που μετέβησαν». Επίσης, η Κωνσταντίνα Δημογλίδου συμπλήρωσε: «Τα στοιχεία αυτά, της πρώτης καταγγελίας δηλάδή, αποτελούν μέρος της δικογραφίας. […] Κατά τη διάρκεια της πρώτης καταγγελίας, υπήρξε πρόθεση των αστυνομικών να τους συνοδεύσουν στο Τμήμα Ανηλίκων για την καταγγελία τους γονείς».

Σχετικά με τον οίκο ανοχής, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε: «Πρέπει να μας προβληματίζει αν όντως είδε κάποιος ένα 12χρονο παιδί να μπαίνει σε έναν οίκο ανοχής και κανείς δεν αντέδρασε».

Σχετικά Άρθρα