Υποκλοπές: Στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής απόντος Μητσοτάκη

 Υποκλοπές: Στην Ολομέλεια το πόρισμα της εξεταστικής απόντος Μητσοτάκη

Πραγματοποιείται στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Σκάνδαλο των υποκλοπών. Η απουσία του πρωθυπουργού και η εκπροσώπηση της κυβέρνηση με πρόσωπο από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, φαίνεται πως αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας υποβάθμισης του θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης. Αν και η επίσημη κυβερνητική δικαιολογία θα είναι η μη παρέμβαση του πρωθυπουργού σε ζητήματα που αφορούν κοινοβουλευτικές και δικαστικές έρευνες.

Θυμίζουμε ότι το πόρισμα που θα κληθούν να εγκρίνουν τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας έχει χαρακτηριστεί «απόρρητο» και ως εκ τούτου δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα. Αντιθέτως έχουν δοθεί οι πορισματικές εκθέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ να συγκλίνουν στην ανάγκη περεταίρω διερεύνησης της υπόθεσης. Αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο της προανακριτικής διαδικασίας της Βουλής, ακόμη και για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

  • Διαφορετική θα είναι η εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα για τον λόγο που σήμερα θα λείπει ο πρωθυπουργός από το κοινοβούλιο. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να παρέμβει στην σημερινή συζήτηση, ενώ ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, θα εκπροσωπήσει το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη που υπήρξε θύμα παρακολούθησης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν την απουσία Μητσοτάκη φυγομαχία και μιλούν για έναν «τρομοκρατημένο πρωθυπουργό». Εκτίμηση που άλλωστε είχαν και κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της εξεταστικής επιτροπής, όπου εκτιμούσαν ότι με εντολή Μητσοτάκη δεν προσήλθε για μάρτυρας κανένα πολιτικό πρόσωπο, ενώ ο πρωθυπουργός «κάλυψε» τους διοικητές της ΕΥΠ ώστε να επικαλεστούν το απόρρητο και να μην δώσουν στοιχεία σχετικά με το «ποιος» και «γιατί» διέταξε την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και πιθανώς άλλων πολιτικών προσώπων. Μάλιστα στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι ο Κ.Μητσοτακης «αν νομίζει ότι με την απουσία του θα γλιτώσει και δε θα απαντήσει, αυταπατάται γιατί τα ερωτήματα θα τίθενται ξανά και ξανά σε κάθε ευκαιρία».

Πηγή: news247

Σχετικά Άρθρα