Σύνοδος Κορυφής: “Θα εργαστούμε μέχρι να έχουμε ένα πλήρως αποδεκτό κείμενο” – Η δήλωση από Ευρωπαίο αξιωματούχο

 Σύνοδος Κορυφής: “Θα εργαστούμε μέχρι να έχουμε ένα πλήρως αποδεκτό κείμενο” – Η δήλωση από  Ευρωπαίο αξιωματούχο

“Θα εργαστούμε μέχρι να έχουμε ένα πλήρως αποδεκτό κείμενο”, ανέφερε Ευρωπαίος αξιωματούχος, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμη οι διαπραγματεύσεις των 27 ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής.

Γύρω στις 11.30 μ.μ. (ώρα Ελλάδας) ολοκληρώθηκε το δείπνο και η συζήτηση εξακολουθεί να επικεντρώνεται στην ενέργεια και την οικονομία, ζητήματα αλληλένδετα.

Σύμφωνα με το Politico, οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής συμφωνούν στο γενικό περίγραμμα των προτάσεων της Κομισιόν για την κοινή αγορά προϊόντων ενέργειας και για τη μείωση της ζήτησης, με εξαίρεση δύο κράτη-μέλη, τα οποία ζήτησαν προσθήκες και διευκρινίσεις.

Το μεγάλο ζήτημα, βεβαίως, παραμένουν οι τιμές του φυσικού αερίου και ιδιαίτερα η διασύνδεσή τους με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το συγκεκριμένο θέμα διχάζει τους Ευρωπαίους, οι οποίοι δεν συμφωνούν -προς το παρόν- σε μία κοινή πολιτική, πολύ δε περισσότερο σε ένα πλαφόν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, από τη μία το Βερολίνο είναι αρνητικό σε ένα πλαφόν και από την άλλη η Ρώμη με τον Ντράγκι να πιέζει ώστε να υπάρξει ένα γενικό πλαφόν. Ο Σολτς, αν και δήλωσε προσερχόμενος ότι έχει την διάθεση να βρεθεί μια λύση προς όφελος των πολιτών, δεν φαίνεται να κάνει βήματα πίσω αλλά υπάρχει η ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή. Ακόμα δεν έχουν καμφθεί και οι αντιρρήσεις της Ολλανδίας.

Σχετικά Άρθρα