Βορίδης: Για τους παιδοβιαστές πρέπει να εξεταστεί ο χημικός ευνουχισμός

 Βορίδης: Για τους παιδοβιαστές πρέπει να εξεταστεί ο χημικός ευνουχισμός

Για τις υποθέσεις που αφορούν βιασμούς ανηλίκων και έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, μίλησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, που είπε ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια», ενώ σημείωσε ότι ο χημικός ευνουχισμός «πρέπει να εξεταστεί».

Σε σχέση με την υφ’ όρων απόλυση, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, αυτό το οποίο πρέπει να προβληματίσει από εδώ και πέρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ορισμένες περιπτώσεις είτε ιδιαίτερα ειδεχθών εγκλημάτων είτε εγκληματικών προσωπικοτήτων.

«Έχουμε έναν κατά συρροή δολοφόνο, έχει νόημα ο κατά συρροή δολοφόνος να αποφυλακίζεται με όρους; Δηλαδή, έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει τελέσει σε διαφορετικές φάσεις της ζωής του δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε ανθρωποκτονίες, θα τον βγάλουμε από την φυλακή;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά στα αδικήματα παιδοφιλίας, ο κ. Βορίδης, τόνισε ότι οι παιδόφιλοι «στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι οι οποίοι εξαιτίας του ότι έχουν αυτό το διεστραμμένο πάθος, το οποίο είναι πάρα πολύ έντονο, δεν αναμορφώνονται».

Επομένως, ο Υπουργός εξέφρασε την γνώμη ότι «υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις εγκλημάτων ή εγκληματιών που λόγω είτε της προσωπικότητας είτε του ειδεχθούς της πράξεως, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα εκτίεται το σύνολο της επιβληθείσας από το δικαστήριο ποινής. Να το κάνει όλο, να μην υπάρχουν ούτε ευεργετικές διατάξεις ούτε τίποτα» τόνισε. «Να μην υπάρχει η νομική δυνατότητα να κρίνεται το ζήτημα της απολύσεως με όρους» πρόσθεσε.

Σχετικά Άρθρα