Θήβα: Νεκρός ο 79χρονος πιλότος – Ιδιοκατασκευή το αεροσκάφος (vid)

 Θήβα: Νεκρός ο 79χρονος πιλότος – Ιδιοκατασκευή το αεροσκάφος (vid)

Ο 79χρονος – πρώην υπάλληλος της ΕΑΒ – είχε ξεκινήσει την πτήση του από ιδιωτική περιοχή χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 79χρονος πιλότος όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος το οποίο χειριζόταν συνετρίβη στη Θήβα, στο ύψος του 96ου χιλιομέτρου της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, πέφτοντας σε έκταση με πουρνάρια κοντά στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου Perneri.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ερασιτέχνης πιλότος που, ανασύρθηκε νεκρός από την πτώση, ανήκε παλαιότερα στο δυναμικό της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας και είχε ο ίδιος κατασκευάσει το εν λόγω αεροσκάφος. Κατά τις ίδιες πηγές, ο ηλικιωμένος είχε ξεκινήσει την πτήση του από ιδιωτική περιοχή χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης.

Εκτιμάται δε ότι το μονοκινητήριο παρουσίασε μηχανική βλάβη και ο πιλότος προσπάθησε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, αλλά λίγα μέτρα πριν προσεγγίσει τον διάδρομο του ιδιωτικού αεροδρομίου το αεροσκάφος συνετρίβη.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού του χειριστή και μοναδικού επιβαίνοντα από την Πυροσβεστική, ωστόσο ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Όπως μετέδωσε το Star Κεντρικής Ελλάδος, κατά την διάρκεια της επιχείρησης η διοικητής της Π.Υ. Θήβας τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα