Μάριος Αθανασίου: “Με έχουν παρενοχλήσει σεξουαλικά στα 17”

 Μάριος Αθανασίου: “Με έχουν παρενοχλήσει σεξουαλικά στα 17”

Ο Μάριος Αθανασίου ήταν καλεσμένος στο Πρωινό και μίλησε μεταξύ άλλων για τις συγκλονιστικές εξελίξεις με την υπόθεση στα Σεπόλια, τονίζοντας ότι η πρόληψη είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τα παιδιά και μίλησε για ένα περιστατικό που είχε τύχει στον ίδιο σε μικρότερη ηλικία.

«Υπήρχαν κατά καιρούς αρκετά τέτοια περιστατικά στην ελληνική κοινωνία… Η αναφορά μου όμως, ήταν τα κυκλώματα και όχι στα μεμονωμένα περιστατικά. Στα μεμονωμένα περιστατικά ξέρεις ότι πρέπει να φυλάγεσαι. Δεν αλλάζει η ζωή μας τώρα, από αυτό το περιστατικό, από πριν έπρεπε να έχουμε το νου μας… Τα κυκλώματα λειτουργούν και με αυτούς που δίνουν λεφτά και με αυτούς που βγάζουν και αυτό το πράγμα όλο και περισσότερο ανοίγει και όσο πιο πολύ ανοίγει τόσο πιο πολύ συγκαλύπτεται. Αυτό γίνεται» είπε αρχικά ο Μάριος Αθανασίου.

Ο ηθοποιός παρακάτω μίλησε και για το πως ενημερώνει τα παιδιά του σχετικά με αυτά τα θέματα: «Προσπαθώ να φιλτράρω λίγο τις πληροφορίες για να μην έρχονται με τον όγκο που τα μεταδίδει η τηλεόραση… Είμαι ένα βήμα πίσω γιατί η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό… Εγώ απομυθοποιώ με έναν τρόπο την πράξη για να μην φοβάται και κλειστεί στον εαυτό για όλη του τη ζωή. Εγώ λοιπόν, μίλησα στα παιδιά, λέγοντάς τους ότι έχει συμβεί και σε εμένα. Μου έχει συμβεί με έναν πολύ μικρό τρόπο να με παρενοχλήσουν στα 17 σε ένα ταξί. Όταν το μετέφερα στο παιδί του εξήγησα όλα τα συναισθήματά μου για να καταλάβει ότι αν συμβαίνει κάτι πρέπει να το πει».

Τέλος, ο Μάριος Αθανασίου πρόσθεσε: «Οι πράξεις των παιδιών είναι τα λάθη των γονιών. Είναι μια νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει. Τα παιδιά μιμούνται τις πράξεις των γονιών τους, άρα μάλλον έχει δοθεί λάθος παράδειγμα. Το πώς αντιμετωπίζεις τη γυναίκα δεν είναι μόνο λόγια είναι μια πράξη. Υπάρχουν συνομήλικοί μου που βγάζουν τα παιδιά τους έξω για να δουν γκομενάκια. Έχει ξεφύγει η κατάσταση»

Σχετικά Άρθρα