Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στις 18 Ιανουαρίου η έναρξη της δίκης στη Θεσσαλονίκη

 Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στις 18 Ιανουαρίου η έναρξη της δίκης στη Θεσσαλονίκη

Για τις 18 Ιανουαρίου 2023 προσδιορίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, με κατηγορούμενους δώδεκα νεαρούς, οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές.

Μετά την απόρριψη, από τον Άρειο Πάγο, τού αιτήματος που είχε υποβάλει η οικογένεια του 19χρονου Άλκη να διεξαχθεί το δικαστήριο – για λόγους ασφαλείας –  στην Αθήνα, η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης προέβη στον προσδιορισμό της δίκης, που θα διεξαχθεί λίγες μέρες πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονική επίθεση (1/2/2022), με οπαδικά χαρακτηριστικά.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του 19χρονου) και σε απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του), από κοινού, όπως επίσης για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Επιπλέον, ένας εξ αυτών κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του δολοφονηθέντος, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη.