Θρίλερ με Ιρανή αθλήτρια αναρρίχησης που αγωνίστηκε χωρίς χιτζάμπ στην Ν. Κορέα – Δεν έχει δώσει σημεία ζωής μετά την επιστροφή στη χώρα της (vid )

 Θρίλερ με  Ιρανή αθλήτρια αναρρίχησης που αγωνίστηκε χωρίς χιτζάμπ στην Ν. Κορέα – Δεν έχει δώσει σημεία ζωής μετά την επιστροφή στη χώρα της (vid )

πηγη : twitter

Μεγαλώνει η ανησυχία για την Ιρανή αθλήτρια που αγωνίστηκε σε διεθνές τουρνουά στη Νότια Κορέα χωρίς χιτζάμπ, καθώς μετά την επιστροφή στη χώρα της, δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Φίλοι της Ελνάζ Ρεκαμπί είπαν στην περσική υπηρεσία του BBC ότι δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί της από την Κυριακή.

Το BBC επικαλέστηκε επίσης “καλά ενημερωμένες πηγές” ότι το διαβατήριο και το κινητό τηλέφωνο της Ελνάζ Ρεκαμπί κατασχέθηκαν κατά την άφιξή της στο Ιράν.

Η παρουσιάστρια του BBC World Service Ράνα Ραϊμπούρ έγραψε στο Twitter το πρωί της Τρίτης ότι η Ρεκαμπί βρισκόταν σε αεροπλάνο με προορισμό την Τεχεράνη και ότι “υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλειά της”.

Η Ρεκάμπι αγωνιζόταν στο Ασιατικό Πρωτάθλημα. Οι διοργανωτές του πρωταθλήματος, οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Αναρρίχησης, δεν έχουν κάνει δηλώσεις.

Η πράξη της Ρεκάμπι χαιρετίστηκε ως επαναστατική στο πλαίσιο της εξέγερσης των γυναικών του Ιράν μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί που συνελήφθη από την αστυνομία ηθών επειδή μια τούφα από τα μαλλιά της ξέφευγε από τη μαντήλα της.

Σχετικά Άρθρα