Συντάξεις: Νωρίτερα η πληρωμή για τον μήνα Νοέμβριο – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

 Συντάξεις: Νωρίτερα η πληρωμή για τον μήνα Νοέμβριο – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

Νωρίτερα θα πιστωθούν αυτή τη φορά στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι συντάξεις Νοεμβρίου.

Νωρίτερα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι συντάξεις Νοεμβρίου, λόγω της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Έτσι, από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η πληρωμή των συνταξιούχων.

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.
money-5372710_960_720

Επίδομα θέρμανσης: Πώς θα λάβετε έως 1.600 ευρώ

Μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης σε σχέση με πέρυσι με το ανώτερο ποσό να φτάνει τα 800 ευρώ θα δουν στο τραπεζικό λογαριασμό τους στα τέλη Δεκεμβρίου τα νοικοκυριά που έλαβαν και πέρυσι επίδομα ενώ διπλάσιο ποσό και έως 1.600 ευρώ θα εισπράξουν οι περσινοί δικαιούχοι που φέτος θα γυρίσουν την πλάτη στο φυσικό αέριο και θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά πετρέλαιο για να ζεστάνουν την κατοικία τους καθώς και οι νέοι δικαιούχοι που θα υποβάλουν για πρώτη φορά αίτηση και θα προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι δικαιούχοι του φετινού επιδόματος θέρμανσης διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα εάν είναι παλαιοί, παλαιοί που θα εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο ή νέοι. Τα εισοδηματικά κριτήρια διευρύνονται για τους παλαιούς δικαιούχους ενώ για τους νέους εφαρμόζεται τα ίδια εισοδηματικά όρια που ίσχυσαν πέρυσι. Τα περιουσιακά κριτήρια διευρύνονται όσον αφορά τους άγαμους, ώστε μετά την αύξηση των αντικειμενικών αξιών να μην αποκλειστούν δικαιούχοι εξαιτίας αυτής της παραμέτρου.

Η υπουργική απόφαση που θα ξεκαθαρίζει πλήρως το τοπίο αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες ενώ η πλατφόρμα myΘέρμανση μέσω της οποίας θα υποβληθούν οι αιτήσεις από τους δικαιούχους αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών, τα νοικοκυριά θα έχουν προθεσμία 15 ημερών για να υποβάλουν αίτηση ενώ οι περισσότεροι θα δουν το ποσό του επιδόματος που δικαιούνται στον τραπεζικό λογαριασμό τους στα τέλη Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2022-2023 ανέρχεται σε 300 εκατ. ευρώ το οποίο θα μοιραστούν περίπου 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Σχετικά Άρθρα