Σε απομόνωση για λόγους ασφαλείας η μητέρα της 12χρονης – “Φοβάται για τη ζωή της”

 Σε απομόνωση για λόγους ασφαλείας η μητέρα της 12χρονης – “Φοβάται για τη ζωή της”

Το πρώτο της βράδυ στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η 37χρονη μητέρα είναι μόνη της σε κελί, σε καθεστώς απομόνωσης για λόγους προστασίας ενώ δεν θα έχει καμία επαφή με συγκρατούμενες της και θα προαυλίζεται μόνη, ενώ η ίδια έχει εκφράσει φόβους για τη ζωή της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega μετά τις εννέα το βράδυ έγινε, για λόγους ασφαλείας, ο πρώτος προαυλισμός στον Κορυδαλλό της 37χρονης, όταν όλες οι κρατούμενες είχαν μπει στα κελιά τους. Ο φόβος για τη σωματική της ακεραιότητα οδήγησε το συμβούλιο της φυλακής στην απόφαση να προαυλίζεται μόνη της.

«Από την στιγμή που υπάρχει αυτό το αδίκημα και αυτής της μορφής και την έκταση που έχει πάρει και προκειμένου να μην υπάρξει περίπτωση κίνδυνου της συγκεκριμένης, αυτήν την στιγμή κρατείται μόνη της σε καθεστώς προστασίας. Από εκεί και πέρα θα αποφασίσει μετά το συμβούλιο της φυλακής για πόσο διάστημα θα είναι εκεί και που θα τοποθετηθεί», είπε ο Κώστας Βαρσάμης, πρόεδρος ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδος.

Έξω από το κελί υπάρχει καρτοτηλέφωνο και η μητέρα της 12χρονης έκανε τα πρώτα τηλεφωνήματα από τον Κορυδαλλό, μιλώντας με τη δικηγόρο της και τα μεγαλύτερα παιδιά της.

«Φοβάται για τη ζωή της»

Όπως είπε η ιδία η 37χρονη στη δικηγόρο της, φοβάται για τη ζωή της μέσα στις φυλακές, καθώς όταν ήταν στο τμήμα ανηλίκων, πριν γίνει η μεταγωγή της στον Κορυδαλλό, άλλη κρατούμενη την απειλούσε και της φώναζε «θα περάσεις καλά στη φυλακή».

Δίπλα στην Πισπιρίγκου

Η μητέρα της ανήλικης κρατείται στην πτέρυγα Β του πρώτου ορόφου, πολύ κοντά στο κελί που κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η διευθύντρια του σωφρονιστικού ιδρύματος και η κοινωνική λειτουργός, στην πρώτη συνέντευξη, της εξήγησαν τους κανόνες της φυλακής.

Η 37χρονη ρώτησε πώς μπορεί να προμηθευτεί είδη πρώτης ανάγκης, ποτέ θα μπορεί να έχει επισκεπτήριο και πότε μπορεί να μιλάει στο καρτοτηλέφωνο με τα παιδιά της. Η ψυχολογική της κατάσταση είναι ιδιαίτερα κακή.

Σχετικά Άρθρα