Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε δημόσια τον Ερντογάν μετά την… συνάντηση του με τον Δένδια – Κίνηση ασέβειας

 Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε δημόσια τον Ερντογάν μετά την… συνάντηση του με τον Δένδια – Κίνηση ασέβειας

Λίγα λεπτά μετά την συνάντηση του Ουκρανού Προέδρου με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών που επισκέφθηκε το Κίεβο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με ανάρτηση στο Twitter ευχαρίστησε τον Τούρκο Πρόεδρο και την Τουρκία για την υποστήριξη.

Ο Ζελένσκι ο οποίος είχε ακόμα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο, ίσως εσκεμμένα από την πλευρά Ερντογάν για να μειώσει την επίσκεψη Δένδια στην Ουκρανία, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Συνεχίστηκε ο φιλικός διάλογος με τον Τούρκο Πρόεδρο @RTErdogan. Τον ευχαρίστησα για την ακλόνητη υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας της Ουκρανίας. Σημείωσα τον ιδιαίτερο ρόλο της Τουρκίας στην Πρωτοβουλία για το Σιτάρι και τη συνέχισή της. Η Ουκρανο-τουρκική αλληλεπίδραση στον τομέα της ασφάλειας εκτιμήθηκε ιδιαίτερα».

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1582760119774826496

Η κίνηση αυτή, κάθε άλλο παρά διακρίνεται από σεβασμό προς την Ελλάδα και τον Νίκο Δένδια, που ταξίδεψε στο υπό βομβαρδισμό Κίεβο, για να συναντηθεί με τον Ουκρανό ομόλογο του αλλά ούτε από διπλωματία.

Να θυμίσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του με τον Ουκρανό ομόλογο του Ντμίτρο Κουλέμπα, παρομοίασε την Ρωσία που εισέβαλε στην Ουκρανία με την Τουρκία που προκαλεί την Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα