Ο Μπακογιάννης προσέλαβε τον αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στο Δήμο Αθηναίων – Καταγγελία από ΚΚΕ και Ανοιχτή Πόλη

 Ο Μπακογιάννης προσέλαβε τον αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ στο Δήμο Αθηναίων – Καταγγελία από ΚΚΕ και Ανοιχτή Πόλη

«Προβληματική» χαρακτηρίζει την πρόσληψη, μέσω ΕΣΠΑ του αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ Γιάννη Φυτόπουλου ως οικονομικού υπεύθυνου του Δήμου Αθηναίων, η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» τονίζοντας ότι εγείρονται και αμφιβολίες για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» κατέθεσε την ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία σημειώνοντας ότι ο Γ. Φυτόπουλος, είναι και επιστημονικός συνεργάτης του υπουργού Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα κριτήρια με βάση τα οποία προκρίθηκε η υποψηφιότητα του κ. Φυτόπουλου, απέναντι σε άλλους συνυποψηφίους του.

«Οι αμφιβολίες αυτές γίνονται ακόμα πιο σοβαρές, αν λάβουμε υπόψη ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης, η Επιτροπή Παρακολούθησης και η Επιτροπή Ενστάσεων που αφορούσαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αποτελούνταν από τα ίδια πρόσωπα», αναφέρει η Ανοιχτή Πόλη τονίζοντας ότι αναμένει από τη δημοτική αρχή να διευκρινίσει τα αξιοκρατικά κριτήρια με τα οποία προκρίθηκε η υποψηφιότητα του κ. Φυτόπουλου.

Παράλληλα, η Ανοιχτή Πόλη σχολιάζει ότι ο νέος οικονομικός υπεύθυνος του Δήμου Αθηναίων «θα πρέπει σίγουρα να διαθέτει ιδιαίτερες δυνάμεις για να μπορεί να ανταποκριθεί παράλληλα σε δύο απαιτητικές θέσεις».

«Αναμένουμε επίσης να μας εξηγήσει αν σε καιρό μεγάλης ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους, η διπλοθεσία ενός στελέχους της ΝΔ είναι δίκαιη και ηθική πράξη. Το σίγουρο είναι ότι λίγα μπορεί να περιμένει κανείς για την πόλη, από έναν Δήμο που επιμένει να λειτουργεί με παλαιοκομματικούς όρους βολέματος των ημετέρων», σημειώνει καταλήγοντας η Ανοιχτή Πόλη.

Σχετικά Άρθρα