Ο Κουλέμπα αποκάλυψε ότι άρχισε η παράδοση τεθωρακισμένων από την Αθήνα στην Ουκρανία

 Ο Κουλέμπα αποκάλυψε ότι άρχισε η παράδοση τεθωρακισμένων από την Αθήνα στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών Dmytro Kuleba σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια αποκάλυψε πως η Ελλάδα έχει αρχίσει τις παραδόσεις οχημάτων μάχης πεζικού (BMP-1) στην Ουκρανία.

«Δεν θα το κρύψω, εκτιμούμε ιδιαίτερα τον οπλισμό που μεταφέρει η Ελλάδα στην Ουκρανία, ώστε να μπορούμε να υπερασπιστούμε τη γη μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι η πολυαναμενόμενη αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων πεζικού BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία έχει ήδη ξεκινήσει. Σύντομα θα φτάσουν στο στρατό μας και θα ενισχύσουν άμεσα τη μαχητική αποτελεσματικότητα και την αμυντική ικανότητα της χώρας μας», δήλωσε ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Κουλέμπα εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του προς την ελληνική πλευρά για τη βοήθεια αυτή. Σύμφωνα με τον ίδιο, εξετάζει επίσης ένα ουκρανικό αίτημα για προμήθεια εξοπλισμού αεράμυνας.

Όπως σημειώνουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι η Ελλάδα δεν θα έστελνε τα συστήματα S-300 στην Ουκρανία επειδή τα χρειάζεται η ίδια.

Οι παραδόσεις των BMP-1 αποτελούν μέρος μιας κυκλικής ανταλλαγής με τη Γερμανία, η οποία θα προμηθεύσει την Ελλάδα με τον ίδιο αριθμό γερμανικών Marder, αναφέρεται στα δημοσιεύματα, προσθέτοντας την καθυστέρηση που παρουσιάστηκε στην παράδοση, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τα τέλη του καλοκαιριού.

Σχετικά Άρθρα