Τσίπρας: “Ποντάρει” στον Φαραντούρη για την μονοεδρική της Κεφαλονιάς

 Τσίπρας: “Ποντάρει” στον Φαραντούρη για την μονοεδρική της Κεφαλονιάς

Ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης είναι, αναμφίβολα, το πρόσωπο από την “δεξαμενή” (think tank) που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Ιανουάριο, το οποίο αναδικνύεται περισσότερο από την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Ο Κεφαλονίτης πανεπιστημιακός θα είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην μονοεδρική του νησιού, στην προσπάθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διεκδικήσει με αξιώσεις κάποιες από τις επτά μονοεδρικές που τις κέρδισε όλες η Ν.Δ στις εκλογές του 2019.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του βιβλίου του πανεπιστημιακού και ειδικού σε θέματα ενέργειας ήρθε να επιβεβαιώσει πως ο Νικόλας Φαραντούρης έχει λάβει το “χρίσμα”, και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η δημοφιλία του στο όμορφο νησί είναι σημαντική. Διαθέτει, όμως, και κάτι περισσότερο: διαύλους επικοινωνίας με τον χώρο και δη τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Το γεγονός πως στην ίδια εκδήλωση κλήθηκε στο πάνελ και ο σύμβουλος σε θέματα ενέργειας του Νίκου Ανδρουλάκη, καθηγητής Χάρης Δούκας, επιβεβαιώνει τα παραπάνω. Φαραντούρης και Δούκας δεν είναι μόνο συνάδελφοι αλλά και φίλοι.

Οι θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα θέματα ενέργειας είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα επεξεργασίας του πανεπιστημιακού (πάντοτε, βεβαίως, με τον πολύ σημαντικό ρόλο του Σωκράτη Φάμελλου), ενώ διαθέτει και σχέσεις με τους μεγάλους “παίκτες” της αγοράς.

Το 2019, στο νομό Κεφαλληνίας, η ΝΔ συγκέντρωσε 37,63% έναντι 32,57% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά που στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως μπορεί να καλυφθεί.

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς της Ν.Δ Π. Καππάτος δεν θεωρείται ισχυρός αντίπαλος, καθώς, μεταξύ άλλων, βρέθηκε σε δύσκολη θέση πριν αρκετούς μήνες όταν βρέθηκε απολογούμενος για επικοινωνία με τον…γνωστό και μη εξαιρετέο Μένιο Φουρθιώτη. Είχε αναγκαστεί, μάλιστα, να εκδόσει και απολογητική ανακοίνωση και το θέμα έλαβε μεγάλη έκταση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Νικόλας Φαραντούρης περνάει πολύ χρόνο στο νησί τους τελευταίους μήνες, όπου η οικογένειά του έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα με αμπελώνες και παραγωγή της περίφημης ρομπόλας, ενώ θεωρείται ηγετικό στέλεχος στον τοπικό συνεταιρισμό οινοποιών.

Σχετικά Άρθρα