Θεοδωρικάκος για Α.Τ Ομονοίας: Από την εικόνα που έχω υπήρξε άθλια και παράνομη συμπεριφορά

 Θεοδωρικάκος για Α.Τ Ομονοίας: Από την εικόνα που έχω υπήρξε άθλια και παράνομη συμπεριφορά

Θέση για τα δύο φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, το ζήτημα του παιδοβιαστή στον Κολωνό και το ζήτημα των δύο ειδικών φρουρών, οι οποίοι κατηγορούνται πως βίασαν γυναίκα εντός του Αστυνομικού Τμήματος Ομονοίας πήρε από τη Βουλή ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. του Γιώργου Λυκουρέντζου

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ειδικών φρουρών ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι δεν θα προβεί σε ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης ωστόσο από την εικόνα που έχει υπήρξε άθλια και παράνομη συμπεριφορά.

“Έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη ημέρα το αυτονόητο. Ότι εκείνοι που υπηρετούν στα αρχές ασφαλείας είναι οι πρώτοι που οφείλουν να τηρούν του νόμους και είναι απαράδεκτο και τρισάθλιο εν προκειμένω να κάνουν τέτοιου είδους παράνομες πράξεις. Από την εικόνα που έχω υπάρχει άθλια συμπεριφορά. Δεν θα κάνω εγώ ποινική αξιολόγηση. Έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και η πειθαρχική έρευνα θα επεκταθεί στο σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι ενδεχομένως εμπλέκονται” είπε.

Ο Υπουργός έκανε εκτενή αναφορά και στην υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

“Η αστυνομία κινήθηκε με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Ανταποκρίνεται πλήρως σε ό,τι ζητείται από την ανακριτική αρχή. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι δράστες και όσοι φάινεται πως είναι δράστες οδηγούνται ένας ένας στη δικαιοσύνη. Η αλήθεια θα λάμψει. Αυτή είναι απόλυτη απαίτηση της κοινωνίας. Η αστυνομία κάνει και θα συνεχίζει να κάνει ό,τι απαιτείται.Το λέω διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να επαναλαμβάνονται φωνές λαϊκισμού, δημαγωγίας και τερατολογίας. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση  να αποκρύβει τίποτα” είπε.

Σχετικά Άρθρα