Πανηγυρισμοί στην Άγκυρα για το Αιγαίο – “Ψυχρολουσία για την Ελλάδα”

 Πανηγυρισμοί στην Άγκυρα για το Αιγαίο – “Ψυχρολουσία για την Ελλάδα”

«Ψυχρολουσία για την Ελλάδα»… με πηχυαίους τίτλους τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν να «πανηγυρίζουν» για δήλωση που φέρεται να έχει κάνει ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Σύμφωνα με τη Sabah για παράδειγμα, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Φλέικ φέρεται να λέει πως οι ΗΠΑ «δεν παίρνουν θέση υπέρ ενός εκ των συμμάχων στο Αιγαίο».

Κατά την Sabah, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, ανέφερε:

  • «Πρόσφατα, μου τέθηκε το ερώτημα εάν υπήρξε αλλαγή στη θέση των ΗΠΑ σχετικά με την ασφάλεια στο Αιγαίο. Η απάντησή μου σε αυτήν την ερώτηση είναι «Όχι». Η συνεργασία μας στο πεδίο της ασφάλειας με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία και την Ελλάδα, δεν έχει στόχο να πάρουμε θέση υπέρ ενός από τους εταίρους ή όχι. Δεν βασίζεται σε μια στάση που θα διαταράξει την ισορροπία».

Σημειώνοντας ότι ο κύριος στόχος είναι η διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή, ο Φλέικ είπε ακόμη:

  • «Προς το παρόν, οι κοινές μας προσπάθειες επικεντρώνονται στον τερματισμό του βάναυσου και παράλογου πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Τουρκία παρέχει πολύτιμη υποστήριξη, ειδικά προωθώντας την επισιτιστική ασφάλεια και βελτιώνοντας τον διάλογο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Η αμυντική μας συνεργασία με την Ελλάδα ενισχύει την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας την Ουκρανία και τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ο πρωταρχικός στόχος που μοιραζόμαστε με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Άγκυρα και την Αθήνα, είναι να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε ολόκληρη την περιοχή».

Σχετικά Άρθρα