Ίλιον: Ανήλικοι Ρομά στήνονται έξω από τα σχολεία και επιτίθενται σε μαθητές

 Ίλιον: Ανήλικοι Ρομά στήνονται έξω από τα σχολεία και επιτίθενται σε μαθητές

Πληθαίνουν τα περιστατικά βίας έξω από σχολικές μονάδες όπου ομάδα ή ομάδες ανηλίκων Ρομά επιτίθενται σε μαθητές και με την απειλή βίας αποσπούν χρήματα ή άλλα προσωπικά αντικείμενα στην ευρύτερη περιοχή της Μιχελή και της Παλατιανής στο Ίλιον.

Μετά το θλιβερό συμβάν το περασμένο Σάββατο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στην Παλατιανή, ο διευθυντής του 11ου Γυμνασίου Ιλίου, κ. Κουκάκης, στην περιοχη Μιχελή, μας ανέφερε σχετικά στην τοπική εφημερίδα «ΗΧΩ Ιλίου – Πετρούπολης»: «Είναι μια ομάδα εξωσχολικών Ρομά που επιτίθεται σε μαθητές, στήνουν ακόμη και καρτέρι έξω από το σχολείο μας, για να αποσπάσουν χρήματα υπό την απειλή χρήσης βίας. Το ίδιο συμβαίνει απ’ ότι μου λένε και σε όλη σχεδόν την περιοχή. Απευθύνουμε δραματική έκκληση σε όλους τους φορείς να κάνουν κινήσεις για να αποτραπεί το φαινόμενο. Ολοι πρέπει να ενδιαφερθούν, Αστυνομία, φορείς, γονείς, τοπικές αρχές, το πρόβλημα είναι σοβαρό! Εχουν γίνει καταγγελίες ότι επιτίθενται ακόμη και σε γυναίκες στους δρόμους στην περιοχή αυτή».

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί, ότι στην ανάρτηση της εφημερίδας, αναφέρεται ότι την ώρα της συνομιλίας με τον κ. Κουκάκη, οι εξωσχολικοί περίμεναν έξω από το σχολείο εκείνη την ώρα να λήξει το μάθημα για να αποχωρήσουν οι μαθητές!

Σχετικά Άρθρα