Σπ. Λάτσης: Το έργο στο Ελληνικό ενώνει τρεις κυβερνήσεις και τρεις αυτοδιοικήσεις

 Σπ. Λάτσης: Το έργο στο Ελληνικό ενώνει τρεις κυβερνήσεις και τρεις αυτοδιοικήσεις

Το έργο του Ελληνικού ενώνει τρεις κυβερνήσεις, τρεις αυτοδιοικήσεις, τόνισε ο δόκτωρ Σπύρος Λάτσης μιλώντας στην εκδήλωση για τα επίσημα εγκαίνια της αστικής ανάπλασης.

Αναφορικά με το σε ποιους απευθύνεται το έργο, ο κ. Λάτσης δήλωσε ότι “σε όλους τους επισκέπτες, καθώς θα είναι προσβάσιμο”.

“Το έργο έχει δημιουργήσει συνθήκες που οι τιμές να φαίνονται απρόσιτες στα νότια προάστια”, επισήμανε άλλα εξήγησε ότι “σχεδιάζουμε να δώσουμε τη δυνατότητα και σε οικονομικά ασθενέστερους να μείνουν στο Ελληνικό”.

“Ένα τμήμα του οικιστικού προγράμματος να είναι με πολυκατοικίες, που οι αγοραστές άλλοι να πληρώνουν με τις τιμές της αγοράς και άλλοι με πριμοδότηση από την Lamda και το τραπεζικό σύστημα. Σκοπός μας είναι όλοι να επωφελούνται”, ανέφερε ο Σπ. Λάτσης.

Μιλώντας από την Γενεύη, καθώς μία ήπια ασθένεια δεν του επέτρεψε να παραστεί στην εκδήλωση, ο Δρ. Λάτσης επισήμανε ακόμα ότι το έργο ήρθε στην προσοχή του για πρώτη φορά το 1996. Εκτιμούσε ότι θα υπάρξει κρατικός σχεδιασμός με νησίδες πρωτοβουλίας από τον ιδιωτικό τομέα όπως συμβαίνει και στην Ευρώπη με τέτοιου είδους έργα, τα οποία πάντως παίρνει αρκετό καιρό να υλοποιηθούν.

Τα χρόνια που ακολούθησαν πολλές μελέτες έμειναν στα συρτάρια, η κατάσταση του Ελληνικού ήταν απογοητευτική, ενώ στα χρόνια του Γ. Παπανδρέου μία δυνατότητα συμφωνίας με το Κατάρ δεν προχώρησε. Όπως πρόσθεσε ο Δρ. Λάτσης, ακολούθησαν τα χρόνια της κρίσης και τελικά το έργο από κρατικό με ιδιωτικές νησίδες, κατέστη ιδιωτικό με κρατικές νησίδες παρέμβασης.

Υπογράμμισε ότι είναι πολλοί που θα ήθελε να ευχαριστήσει και αναφέρθηκε στις τρεις κυβερνήσεις, του Αντ. Σαμαρά, του Αλ. Τσίπρα και του Κυρ. Μητσοτάκη, καθώς επίσης και στους υπουργούς που συνέβαλαν, στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και στην οικογένειά του που τον στήριξε για να τρέξει το έργο.

Σχετικά Άρθρα