Παιδοβιαστές: Αυτοί είναι οι έξι κατηγορούμενοι που απολογούνται στον ανακριτή

 Παιδοβιαστές: Αυτοί είναι οι έξι κατηγορούμενοι που απολογούνται στον ανακριτή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας, που χειρίζεται την υπόθεση του βιασμού και εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, θα απολογηθούν οι συλληφθέντες βιαστές και η μάνα του κοριτσιού. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η μητέρα του παιδιού έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την κατηγορία, υπήρξε συνεργός του 53χρονου Ηλία Μίχου ο οποίος και φέρεται να είχε στήσει την «επιχείρηση» έκδοσης του παιδιού μέσω εφαρμογών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά της, η γυναίκα αρνείται από την πρώτη στιγμή οποιαδήποτε ανάμιξή της, υποστηρίζοντας πως και η ίδια έπεσε από τα σύννεφα, όταν της αποκαλύφθηκαν όλα τα περιστατικά. Μάλιστα, φαίνεται πως θα επικαλεστεί και τη συνομιλία της που είχε μέσω μηνυμάτων με τον 53χρονο, στα οποία καταγράφεται ο θυμός και η αγανάκτησή της.

Θα πρέπει να δώσει επαρκείς εξηγήσεις και για τα δύο επώνυμα εμβάσματα συνολικού ύψους 110 ευρώ, από λογαριασμό του Ηλία Μιχου, το μήνα Ιούλιο. Οι συνήγοροι της πάντως έχουν ήδη αναφέρει σχετικά ότι πρόκειται για πληρωμή της γυναίκας από εργασία.

Πριν την κατηγορούμενη μητέρα θα περάσουν το ανακριτικό κατώφλι οι τρεις συλληφθέντες του Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για τρεις άνδρες άνω των 30 ετών οι οποίοι κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής. Συγκεκριμένα, φέρονται να ήρθαν σε επαφή με το παιδί τουλάχιστον μία φορά ο καθένας, αφού κατέβαλαν αντίτιμο. Δεν αποκλείεται πάντως, να ζητήσουμε και να λάβουν νέα προθεσμία για να απολογηθούν.

Συνολικά οι αρχές έχουν προχωρήσει σε 6 συλλήψεις:

  • Του 53χρονου Ηλία Μίχου, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το κοριτσάκι άλλα και του Ιωάννη Σοφιανίδη, ο πρώτος από τους «πελάτες» βιαστής της ανήλικης, που βρέθηκε με χειροπέδες.Τα στοιχεία ταυτότητας και των δύο όπως και οι φωτογραφίες τους δόθηκαν στην δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής διάταξης – όπως αναμένεται να γίνει και με τους υπόλοιπους συλληφθέντες-.
  • Ακολούθησε η σύλληψη της 37χρονης μητέρας της ανήλικης, με την βαριά κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας.
  • Το βράδυ της Παρασκευής, οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη του δεύτερου βιαστή από εκείνους που φαίνεται να «ψάρευε» ο Ηλίας Μίχος, μέσω της εφαρμογής γνωριμιών και του προφίλ με τις φωτογραφίες της ανήλικης, πίσω από το οποίο σύμφωνα με την δικογραφία , κρυβόταν ο ίδιος.Πρόκειται για τον 33χρονο Α.Λ., ανύπαντρο και υπάλληλο φαρμακαποθήκης, από την Αγία Βαρβάρα, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα. Ο 33χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.Ο ίδιος φέρεται να μιλά για τρία ραντεβού, όπου τις δύο φορές έφυγε και την μία ακυρώθηκε.
  • Λίγες ώρες μετά, το απόγευμα του Σαββάτου με χειροπέδες βρέθηκε και ένας 36χρονος, Ν.Κ., διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά» και αυτός ανύπαντρος, κάτοικος Δυτικής Αττικής.Παρά τα προβλήματα υγείας που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει, τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του, δείχνουν ότι δεν στάθηκε εμπόδιο αυτό και φέρεται να βίασε τουλάχιστον μία φορά με το παιδί.Η κατηγορία που αντιμετώπίζει είναι αυτή της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής .
  • Η τέταρτη σύλληψη βιαστή και έκτη κατά σειρά στην υπόθεση, ήρθε έπειτα από το ένταλμα που εκδόθηκε χθες Κυριακή.

Αυτή τη φορά αφορά τον 34χρονο Ε.Κ., κάτοικο Παγκρατίου. Και αυτός φαίνεται να ήρθε σε επαφή αρχικά με το προφίλ που είχε δημιουργήσει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ο Μίχος και εκεί να έκλεισε ραντεβού.

Πριν καιρό, είχε σημειωθεί και ένα περίεργο περιστατικό με επιχειρηματία της περιοχής, με αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης να αναφέρουν το εξής: Ο 34χρονος φαίνεται να επισκεπτόταν ένα από τα καταστήματα, ώσπου μία μέρα, παρά την οικονομική επιφάνεια που έχει ο ίδιος και η οικογένεια του, φέρεται να έκλεψε. Ο ιδιοκτήτης από τις κάμερες ασφαλείας που είχαν καταγράψει τις κινήσεις του 34χρονου, είδε τι είχε γίνει με αποτέλεσμα να έρθει σε επικοινωνία μαζί του- καθώς τον γνώριζε- ζητώντας πίσω τα κλοπιμαία, για να μην τον καταγγείλει.

Τελικά φαίνεται ότι πιάστηκαν στα χέρια οι δύο άνδρες, με αποτέλεσμα η μητέρα του 34χρονου να επισκέπτεται στη συνέχεια τον εν λόγω επιχειρηματία, ζητώντας του συγνώμη και λέγοντας του πως το παιδί της δεν ήταν καλά τα τελευταία χρόνια, έπειτα από μία ερωτική απογοήτευση που είχε πάθει.

  • Πρόσωπο «κομβικής» σημασίας, χαρακτηρίζεται ένας άνδρας με το προσωνύμιο «Μιχάλης».

Είναι το πρόσωπο τα ίχνη του οποίου αναζητούνται από τις αρχές, με τους αστυνομικούς να έχουν επικεντρώσει σε αυτόν την προσοχή τους.

Και αυτό γιατί, φωτογραφίζεται σαν ένα άτομο το οποίο…προωθούσε «πελάτες»-βιαστές στην 12χρονη, για τους οποίους έλεγε ότι ήταν φίλοι του. Σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει η 12χρονη, δεν είχε λάβει χρήματα από εκείνον καθώς δεν είχαν συναντηθεί.

Έδινε, σύμφωνα με τα στοιχεία, τον αριθμό της 12χρονης στους υποψήφιους βιαστές της και εκείνοι μετά έρχονταν σε επικοινωνία μαζί της, μέσω viber.

Οι συνομιλίες ξεκίνησαν το καλοκαίρι, ενδεχομένως χωρίς να γνώριζε ο ίδιος πως από πίσω βρισκόταν ο 53χρονος.

Σχετικά Άρθρα