Ρωσική επιδρομή/Νέες εκρήξεις στο Κίεβο – “Όλοι στα καταφύγια” (vid)

 Ρωσική επιδρομή/Νέες εκρήξεις στο Κίεβο – “Όλοι στα καταφύγια” (vid)

Όπως αναφέρει ο «Guardian» ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έγραψε στο telegram: «Έκρηξη στην περιοχή Shevchenkivskyi – στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όλες οι υπηρεσίες αποστέλλονται στον τόπο του συμβάντος. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα. Συνεχίζεται ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής. Μείνετε στα καταφύγια!»

Επικαλούμενη τον Andriy Yermak, τον επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου, η εφημερίδα Kyiv post επιβεβαιώνει ότι το Κίεβο χτυπήθηκε από μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι.

Σύμφωνα με Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, τα «μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι» είναι φθηνότερα και λιγότερο εξελιγμένα από τους πυραύλους, αλλά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά στην πρόκληση ζημιών σε στόχους στο έδαφος.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 είναι σε θέση να παραμένουν στον αέρα για αρκετές ώρες και να κάνουν κύκλους πάνω από πιθανούς στόχους πριν πετάξουν πάνω σε εχθρικά στρατεύματα, θωρακίσεις ή κτίρια και εκραγούν κατά την πρόσκρουση.

  • Οι εκρήξεις συνέβησαν περίπου στις 07:00 τοπική ώρα ανταποκριτής του BBC, ο οποίος βρίσκεται στην ουκρανική πρωτεύουσα. Μία από αυτές ακούστηκε κοντά στο κέντρο του Κιέβου.

Οι επιθέσεις με drones, έρχεται μία εβδομάδα μετά το χτύπημα της πρωτεύουσας από πολλούς ρωσικούς πυραύλους σε ώρα αιχμής, σε μία επίθεση που άφησε πίσω της 19 νεκρούς.

Σχετικά Άρθρα