Χαρίτσης: Η κοινωνία υφίσταται αφαίμαξη εξαιτίας της πολιτικής Μητσοτάκη

 Χαρίτσης: Η κοινωνία υφίσταται αφαίμαξη εξαιτίας της πολιτικής Μητσοτάκη

«Η κοινωνία υφίσταται αφαίμαξη, τα δημόσια οικονομικά κινδυνεύουν, τα καρτέλ κερδοσκοπούν. Αυτό είναι δυστυχώς το αποτέλεσμα της πολιτικής Μητσοτάκη» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News της Κυριακής», και επισημαίνει ότι «η δημοσιονομική ισορροπία δεν απειλείται από μέτρα ουσιαστικής ελάφρυνσης της κοινωνίας, αλλά από την στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να επιδοτήσει την κερδοσκοπία».

«Αντί να προχωρήσει σε εκτεταμένους ελέγχους για την πάταξη της αισχροκέρδειας, να μειώσει τους έμμεσους φόρους σε τρόφιμα και καύσιμα και να ανακαλέσει την απόφασή της να σταματήσει την επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης» συνεχίζει ο κ. Χαρίτσης.

https://twitter.com/alexischaritsis/status/1580564818607869954

«Η απόφαση για ισχυρή ΔΕΗ με ισχυρή δημόσια παρουσία είναι πρωτίστως πολιτική» υπογραμμίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποίησε κάθε τεχνικό τρόπο -και συχνά παραβιάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού- για να υπηρετήσει τον πολιτικό της στόχο: την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και των δικτύων διανομής της ενέργειας». «Εμείς θα κινηθούμε στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση: επιβολή κανόνων στην αγορά, προσιτά τιμολόγια και αξιοποίηση της ΔΕΗ ως βασικό πυλώνα για την εθνική αναπτυξιακή προοπτική» ξεκαθαρίζει ο κ. Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στην τουρκική επιθετικότητα, ο τομεάρχης Ανάπτυξης τονίζει την ανάγκη «να υπάρξει συστηματική απάντηση: κόκκινες γραμμές και προώθηση του διαλόγου με τελικό προορισμό τη Χάγη». Και προσθέτει «η χώρα μας, με τις επιλογές της κυβέρνησης, δεν έχει πείσει τη διεθνή κοινότητα να προχωρήσει σε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας. Είναι μια υποχώρηση από το κεκτημένο που είχε πετύχει ο Αλέξης Τσίπρας τον Ιούνιο του 2019».

«Η κυβέρνηση ήθελε από την πρώτη στιγμή να μετατρέψει την εξεταστική για τις παρακολουθήσεις σε φιάσκο. Οι πολίτες έχουν κρίση και κατανοούν ότι για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος: Ο κύριος  Μητσοτάκης» συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να απαιτεί το αυτονόητο: την απόδοση των πολιτικών ευθυνών».

«Τα τρία και πλέον χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη αποτελούν μια περίοδο σκληρού πισωγυρίσματος για την Αυτοδιοίκηση» σημειώνει ο βουλευτής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι δεν πορεύεται διαχωρίζοντας σε «δικούς μας» και «μη δικούς μας». Αυτή η παρακαταθήκη θα ορίσει και τις επιλογές μας το επόμενο διάστημα. Για μία ουσιαστική αλλαγή παραδείγματος στη σχέση της κεντρικής διοίκησης με τις Περιφέρειες και τους Δήμους» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

Σχετικά Άρθρα