Περιφερειάρχης Κρήτης: ”Είναι η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 100 ετών” (vid)

 Περιφερειάρχης Κρήτης: ”Είναι η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων 100 ετών” (vid)

Τις πληγές της μετράει η ανατολική Κρήτη από το πέρασμα της κακοκαιρίας το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Οκτωβρίου με απολογισμό ένα 45χρονο νεκρό αλλά και μία αγνοουμένη γυναίκα από αυτοκίνητο που παρασύρθηκε στην Αγία Πελαγία.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από την Αγία Πελαγία όπου βρίσκεται χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως μία βιβλική καταστροφή και ένα ισχυρό μετεωρολογικό φαινόμενο που είχε να καταγραφεί στην Κρήτη για περισσότερο από 100 χρόνια.

«Στην Αγία Πελαγία που βρίσκομαι η κατάσταση είναι τραγική. Η καταστροφή είναι μεγάλη και οι ζημιές τεράστιες αλλά αυτή την ώρα προέχει η προστασία των πολιτών. Δυστυχώς, θρηνούμε την απώλεια ενός συμπολίτη μας και αναζητούμε μία γυναίκα που είναι αγνοούμενη. Είναι δύσκολες οι στιγμές. Επιχειρούν δύτες για τον εντοπισμό της.

Μιλώντας με καθηγητές που έχουν συγκεντρώσει μετεωρολογικά στοιχεία σας μεταφέρω ότι μου είπαν: Τέτοια ύψη βροχής και τόσο μεγάλη ένταση δεν είχε δει η Κρήτη τα τελευταία 100 χρόνια. Ακόμα και σε αυτή την κατάσταση οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν ψύχραιμοι, να πειθαρχούν στις οδηγίες των Αρχών. Προέχει η προστασία των ανθρώπων και των ζώων».

Επιπλέουν 60 αυτοκίνητα στη Σητεία

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στη Σητεία είπε: «Θα φύγω σε λίγα λεπτά να πάω στη Σητεία. Μου μεταφέρουν δύσκολες καταστάσεις από εκεί. Μου είπαν πως πλημμύρισε μεγάλο μέρος της πόλης και 50-60 αυτοκίνητα επιπλέουν μέσα στο γήπεδο του μπάσκετ».

Σχετικά Άρθρα