Κρήτη: Η μοιραία διαδρομή του 50χρονου και της αγνοούμενης – ”Πιάστηκε στον ύπνο” ο κρατικός μηχανισμός

 Κρήτη: Η μοιραία διαδρομή του 50χρονου και της αγνοούμενης – ”Πιάστηκε στον ύπνο” ο κρατικός μηχανισμός

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας στην Κρήτη, με τους κατοίκους της Αγίας Πελαγίας να περνούν ώρες αγωνίας, μετρώντας παράλληλα τις πληγές τους από το σαρωτικό της πέρασμα. Δυστυχώς, η κακοκαιρία αποδείχτηκε φονική, με έναν 50χρονο, φωτογράφο στο επάγγελμα, να χάνει τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά της θάλασσας.

Τραγική ειρωνεία είναι πως το όχημά του σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.Ήταν τέτοια η μανία της θάλασσας που παρέσυρε περίπου 10 ΙΧ, αλλάζοντας όλη την εικόνα της παραλίας της Αγίας Πελαγίας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις αρχές και τον κρατικό μηχανισμό καθώς ειδικά για τα φαινόμενα της Κρήτης έπρεπε να είχε δοθεί έγκαιρη προειδοποίηση για προσοχή και αποφυγή μετακινήσεων μετά τις προβλέψεις των μετεορολόγων. Από την πλευρά του πάντως ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, είπε πως σε μόλις μια ώρα έγιναν 453 κλήσεις για βοήθεια στο Κέντρο Επιχειρήσεων, δεν είδε καμία κρατική παράληψη και έριξε το μπαλάκι των ευθυνών αλλού (για ακόμη μια φορά) λέγοντας πως «η σφοδρότητα του φαινομένου σε τοπικό επίπεδο υπερέβη τις όποιες μετεωρολογικές προβλέψεις».

Την ίδια ώρα, η αγωνία για την τύχη της συνεπιβάτιδας του 50χρονου χτυπά «κόκκινο», καθώς αγνοείται ακόμα. Περίπου 14 δύτες συμμετείχαν από το μεσημέρι στις έρευνες, δίχως να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος της.

Στην περιοχή βρίσκεται και ο σύζυγος της αγνοούμενης, ο οποίος προσπαθεί να συνδράμει στις έρευνες. Η αγνοούμενη είναι καθαρίστρια στο επάγγελμα και μητέρα δύο παιδιών.

Η «φονική διαδρομή» που ακολούθησαν

Μιλώντας στο neakriti.gr περιέγραψε την τελευταία επικοινωνία με τον 50χρονο άνδρα πριν αυτός αφήσει την τελευταία του πνοή, εγκλωβισμένος στο αυτοκίνητό του.

«Η σύζυγός μου είχε έρθει το πρωί εδώ με τον άνδρα που βρέθηκε νεκρός για κάποιες εργασίες. Ο άτυχος άνδρας με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα αναγκαστούν να φύγουν. Ξαφνικά με πήρε μετά από δύο λεπτά και μου είπε ότι έχουν μπει μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν πατάει καλά στον δρόμο και να καλέσω βοήθεια μέσω του 112 γιατί δεν είχαν καλό σήμα», δήλωσε.

«Ήρθαμε με το γιο μου εδώ και προσπαθήσαμε να τους βοηθήσουμε αλλά μέσα στο όχημα βρήκαμε μόνο τον νεκρό άνδρα η γυναίκα μου έλειπε. Μακάρι να είναι ζωντανή αυτό θέλω μόνο», κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η 50χρονη Ε.Κ. μόλις αντιλήφθηκε ότι θα εγκλωβιζόταν μέσα στο αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα βγήκε από το όχημα κι έκτοτε έχουν χαθεί τα ίχνη της.

Άλλαξε όψη η παραλία της Αγίας Πελαγίας – Εικόνες Βιβλικής καταστροφής

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο καταγράφονται στη Σητεία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και της ισχυρής βροχόπτωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε αρκετά σημεία τόσο στην πόλη, όσο και περιφερειακά, έχει προκληθεί συγκέντρωση μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών, με αποτέλεσμα να καταγράφονται προβλήματα στο οδικό δίκτυο όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα 112 στους κατοίκους του Λασιθίου να περιορίσουν τις περιττές μετακινήσεις.

Ο καιρός την Κυριακή – Συνεχίζεται η κακοκαιρία

Την Κυριακή βροχές αναμένονται στην Κρήτη, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά του νησιού, ενώ στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες έως το πρωί θα είναι τοπικά ισχυρές. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση από το μεσημέρι.

Νεφώσεις αναμένονται σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησο και Αιγαίο, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν κυρίως στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο με εξαίρεση την Κρήτη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 22, στη Θεσσαλία από 10 έως 21, στην Ήπειρο από 9 έως 22, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 11 έως 21, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 10 έως 24, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 22, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 15 έως 21, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 16 έως 26 και στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το μεσημέρι, ενώ μετά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα