Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η τελευταία συγκλονιστική επιθυμία του

 Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Η τελευταία συγκλονιστική επιθυμία του

Ο δις αργυρός ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ συγκλονίζει με την ανάρτησή του στο Facebook στην οποία μιλά για τη μάχη του με τον καρκίνο και τους γιατρούς του, την οικογένειά του και, μεταξύ άλλων, για την τελευταία του επιθυμία.

«Αν ερχόμαστε σε αυτή τη ζωή για κάποιο σκοπό, εγώ έχω αποφασίσει ποιος θα είναι αυτός. Να προσφέρω ελπίδα μέσα από όσα κατάφερα στην ζωή μου, από τα όμορφα μέχρι τα άσχημα. Για αυτόν τον λόγο, τα δύο μου αργυρά Ολυμπιακά μετάλλια, της Αθήνας και του Πεκίνο, που για χρόνια κρύβω καλά, ήρθε η ώρα να βγουν και να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις παναθρώπινες αξίες. Τελευταία επιθυμία μου είναι, τα δύο αυτά μετάλλια, να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου» γράφει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, αποδεικνύοντας το μεγαλείο της ψυχής τους και τις τελευταίες ώρες της ζωής του.

Το καρκίνωμα NUT (NC), επίσης γνωστό ως καρκίνωμα NUT μέσης γραμμής, είναι ένας τύπος σπάνιου καρκίνου που μπορεί να αναπτυχθεί οπουδήποτε στο σώμα. Σύμφωνα με το cancer.gov, συνήθως, βρίσκεται στο κεφάλι, το λαιμό και τους πνεύμονες.

Το NC αναπτύσσεται από τα πλακώδη κύτταρα του σώματος, τα οποία είναι κύτταρα που αποτελούν το δέρμα και την επένδυση ορισμένων οργάνων, όπως οι πνεύμονες και το στομάχι.

Το NC αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος.

Το NC είναι τόσο σπάνιο που υπάρχουν λίγα δεδομένα για το πόσοι άνθρωποι το έχουν. Άτομα όλων των ηλικιών μπορούν να αναπτύξουν NC.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης διαγνώστηκε πριν από δύο χρόνια με καρκίνωμα ΝUT, και όπως ανέφερε στη συγκλονιστική αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του, «εννέα στους δέκα Έλληνες γιατρούς που το διαβάζουν, το ακούν για πρώτη φορά και θα σπεύσουν να το ψάξουν». Ήταν ο πρώτος καταγεγραμμένος ασθενής στην Ελλάδα με αυτό τον τύπο καρκίνου.

Σχετικά Άρθρα