“Βόμβα” Λύτρα: Υπάρχουν κι άλλες δυο καταγγελίες για τους παιδοβιαστές του Κολωνού από ανήλικα κορίτσια

 “Βόμβα” Λύτρα: Υπάρχουν κι άλλες δυο καταγγελίες για τους παιδοβιαστές του Κολωνού από ανήλικα κορίτσια

Ακόμη δυο κορίτσια, που σήμερα είναι 18 ετών, έχουν καταγγείλει τον 53χρονο Ηλία Μίχο και τον 42χρονο Γιάννη Σοφιανίδη πως τα είχαν βιάσει και εκπορνεύσει! Το αποκάλυψε ο δικηγόρος της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό, Απόστολος Λύτρας.

Ο γνωστός ποινικολόγος ανέλαβε, τελικά, την εκπροσώπηση της μητέρας του 12χρονου κοριτσιού, το οποίο έζησε τη φρίκη στα χέρια του 53χρονου Ηλία Μίχου και του 42χρονου Γιάννη Σοφιανίδη. Ο πρώτος τη βίαζε και την εκπόρνευε και ο δεύτερος την είχε κακοποιήσει σεξουαλικά πολλές φορές. Η 37χρονη μητέρα του παιδιού από τον Κολωνό μεταφέρθηκε στα δικαστήρια υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με καθυστέρηση πολλών ωρών, για να πάρει προθεσμία ώστε να απολογηθεί τη Δευτέρα (17.10.2022) στις 13:00.

Η γυναίκα, που αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες, επιμένει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση.

«Όλα αυτά θα φανούν στην ανάκριση. Πρόλαβα να δω κάποια στοιχεία από τη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι η μητέρα γνώριζε κάτι. Μοναδικό στοιχείο κάποιο έμβασμα που το γνωρίζουμε ότι υπάρχει, δεν γνωρίζουμε καν αν είναι από τον 53χρονο. Η ίδια το εξηγεί από το ότι εργαζόταν μαζί του», τόνισε ο Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, στις δηλώσεις του τόνισε ότι μίλησε με τη μεγάλη κόρη της οικογένειας, η οποία επιμένει ότι είναι δεδομένο πως η μητέρα της δεν έχει σχέση με την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της αδερφούλας της.

Άλλες δυο καταγγελίες

Στη συνέχεια, ο Απόστολος Λύτρας αποκάλυψε ότι έχει δεχτεί τηλεφωνήματα πως υπάρχουν κι άλλες καταγγελλιες για τον 53χρονο και τον 42χρονο. «Υπάρχουν άλλες 2 κοπέλες που καταγγέλλουν, αυτή τη στιγμή είναι 18 χρόνων», είπε ο ποινικολόγος, σημειώνοντας πως οι δυο κοπέλες βιάστηκαν όταν ήταν ανήλικες. «Φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά για να τα ωθούν στην πορνεία. Είναι βέβαιο ότι θα ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα. Οι 213 που ακούγονται πρέπει και αυτοί να λογοδοτήσουν, αν υπάρχουν στοιχεία».

Τη Δευτέρα η απολογία στον ανακριτή της μητέρας της 12χρονης

Την Δευτέρα, στη μία το μεσημέρι, θα μεταχθεί ενώπιον της ανακρίτριας για να απολογηθεί η 37χρονη μητέρα του παιδιού από τον Κολωνό, η οποία κατηγορείται για διακεκριμένη μαστροπεία.

Η κατηγορουμένη μετήχθη λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι προκειμένου να εμφανιστεί στην ανακρίτρια της υπόθεσης προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η 37χρονη, που της καταλογίζεται ότι εξέδιδε το παιδί της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της.

Η δικαστική λειτουργός προσδιόρισε την απολογία της μητέρας της 12χρονης, τη Δευτέρα οπότε και λήγει το όριο των πέντε ημερών από τη σύλληψη και κράτηση χωρίς απολογία.

Η 37χρονη μητέρα, που εργαζόταν ως καθαρίστρια στο μίνι μάρκετ του 53χρονου, αρνείται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι ο 53χρονος προσπαθεί να την ενοχοποιήσει. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο κοριός της ΕΛΑΣ έχει καταγράψει πολλές συνομιλίες, αλλά και ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων, ανάμεσα στην 37χρονη και τον 53χρονο, που φέρονται να αποκαλύπτουν τι ακριβώς συνέβαινε.

Τα εμβάσματα και τα μηνύματα με τον 53χρονο

Σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα, ο οποίος χθες βράδυ υποστήριξε πως είναι σε διαδικασία συζητήσεων για την ανάληψη της υπεράσπισης της, αφορμή για το ένταλμα στάθηκαν κάποια μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον κατηγορούμενο, σε συνδυασμό με τουλάχιστον δύο εμβάσματα από τον 53χρονο.

«Η μητέρα δεν ήξερε για τα εμβάσματα και αρνείται τις κατηγορίες», είπε. Όπως δήλωσε σχετικά, «η 12χρονη είχε πάρει την κάρτα της μητέρας και τον τραπεζικό λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δυο ποσά, 20 με 25 ευρώ». Μάλιστα, χαρακτήρισε «τρομερό έγκλημα» τη σύλληψη του εντολέα προσθέτοντας πως «σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν πίσω από αυτό το κύκλωμα».

Το γεγονός ότι ο εντοπισμός εμβασμάτων ήταν αυτός που συνέβαλαν στο να μπει στο «κάδρο» των κατηγορουμένων η μητέρα της 12χρονης, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρωμικου Χρήματος να ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο βασικών κατηγορούμενων.

Τα οικονομικά τόσο του Ηλία Μίχου όσο και της μητέρας του παιδιού θα ελεγχθούν διεξοδικά, έτσι ώστε οι αρχές να εντοπίσουν κάθε αποστολέα αλλά και παραλήπτη χρημάτων που προέρχονταν από τη μαστροπεία. Σε περίπτωση δε που εντοπιστούν ύποπτα ποσά, δεν αποκλείεται στα αδικήματα που ήδη τους έχουν αποδοθεί να ενταχθεί και το κακούργημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Σχετικά Άρθρα