ΣΥΡΙΖΑ: Εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη η απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας για τα F16 στην Τουρκία

 ΣΥΡΙΖΑ: Εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη η απόφαση της αμερικανικής Γερουσίας για τα F16 στην Τουρκία

Για επιβράβευση της Τουρκίας και εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη, του «πιστού και προβλέψιμου συμμάχου» που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα αποτελεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η απόφαση της Γερουσίας για τα F-16.

Η Γερουσία, απέρριψε χθες Τρίτη, τους όρους που περιόριζαν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, με αποτέλεσμα, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρείται για την ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας και την υπογραφή νέων παράνομων μνημονίων με τη Λιβύη, αλλά επιβραβεύεται.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνει ότι την ίδια στιγμή η Ρωσία αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το ψευδοκράτος. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με την απόφαση που έλαβε χθες η Γερουσία να απορρίψει τους όρους που περιόριζαν την πώληση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, η Τουρκία όχι μόνο δεν τιμωρείται για την ευθεία αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας και την υπογραφή νέων παράνομων μνημονίων με τη Λιβύη, αλλά επιβραβεύεται.

Η απόφαση αυτή αποτελεί άλλη μια εξαιρετικά σοβαρή ήττα του δόγματος Μητσοτάκη, του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που τα δίνει όλα χωρίς να διεκδικεί τίποτα. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που η Ρωσία αναβαθμίζει τις σχέσεις της με το ψευδοκράτος. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθίσταται ολοένα και πιο επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα».
 

Σχετικά Άρθρα