Κοτζιάς-Χριστοδουλίδης, τετ α τετ στην Αθήνα

 Κοτζιάς-Χριστοδουλίδης, τετ α τετ στην Αθήνα

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης με τον πρώην Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, όπου μεταξύ τύρου και αχλαδίου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις και αντάλλαξαν απόψεις για τα καυτά θέματα της επικαιρότητας, όπως έμαθε το iEidiseis.

Κοτζιάς και Χριστοδουλίδης έχουν συνεργαστεί αρμονικά στο παρελθόν χτίζοντας τις τριμερείς συνεργασίες μεταξύ άλλων με Ισραήλ, Αίγυπτο, Λίβανο, Ιορδανία και Αρμενία, ενώ αξιομνημόνευτη είναι η συνεργασία τους στο Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις, αλλά και τη μόχλευση των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αν και οι επαφές των δυο ανδρών δεν είναι πυκνές είναι όμως ουσιαστικές και με βάθος, καθώς μεταξύ τους έχει αναπτυχθεί μια σχέση φιλίας και σεβασμού, ένας σύνδεσμος πολύ ουσιαστικός στον Ελληνοκυπριακό άξονα συνεργασίας.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Νίκος Κοτζιάς είναι από τους πιο δημοφιλής πολιτικούς στην Κύπρο, με την αποδοχή του μεταξύ των Κύπριων πολιτών να χτυπάει ταβάνι.

Στα θετικά πάντως είναι ότι ο Νίκος Κοτζιάς πυκνώνει τις παρεμβάσεις του στα πολιτικά δρώμενα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέσω επαφών, άρθρων και συνεντεύξεων.

Το μενού περιελάβανε μεταξύ άλλων τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την Τουρκία και φυσικά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου των δυο ανδρών, που έγινε στην Καισαριανή, επικοινώνησαν με τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι και Βόρειας Μακεδονίας Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος θα επισκεφθεί τις επόμενες μέρες την Κύπρο.

Πηγή: ieidissis.gr

Σχετικά Άρθρα