Για ”συγκάλυψη του εγκλήματος” κάνουν λόγο η οικογένεια και οι δικηγόροι του Σήφη Βαλυράκη

 Για ”συγκάλυψη του εγκλήματος” κάνουν λόγο η οικογένεια και οι δικηγόροι του Σήφη Βαλυράκη

Για ”κραυγαλέα διακριτική μεταχείριση των κατηγορουμένων” για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη κατήγγειλαν οι δικηγόροι της οικογένειας του άλλοτε υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Τετάρτη. Εν τω μεταξύ, ο αδελφός όσο και ο γιος του εκκλιπόντος πολιτικού έκαναν λόγο για ”συγκάλυψη του εγκλήματος”.

«Δεν ήταν θαλάσσιο ατύχημα αλλά εγκληματική ενέργεια» ανέφερε. «Ο πατέρας μου ξυλοκοπήθηκε βαριά. Είχε μελανιές και εκχυμώσεις σε όλο του το πρόσωπο. Σε πάρα πολλά σημεία» τόνισε ο γιος του Σήφη Βαλυράκη.

«Στο πρώτο στάδιο που θα έπρεπε να ενεργοποιηθούν με τον πιο έντονο και συστηματικό τρόπο όλοι οι μηχανισμοί ενός κράτους δικαίου για την διαλεύκανση μίας δολοφονίας, ενεργοποιήθηκαν όλοι οι μηχανισμοί συσκότισης» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

«Έγινε μια δεδομένη δολοφονία και συγκεκριμένες παραβάσεις οι οποίες συνέτειναν στη συγκάλυψή της. Δεν έχει κανένα λόγο κανένας υπουργός Δικαιοσύνης να φωνάζει τη χήρα του δολοφονημένου και να της εμφανίζει εκεί συνεργάτες νομικούς που είναι μετακλητοί της εκτελεστικής εξουσίας για να την πείσουν ότι είναι ατύχημα. Ότι αυτό έγινε -κατά δήλωση Τσιάρα- επειδή το ζήτησε ο πρωθυπουργός είναι ακόμα χειρότερο. Εξ αντικειμένου όταν παρεμβαίνει η εκτελεστική εξουσία σε εκκρεμότητα ποινικής διαδικασίας αυτό είναι αθέμιτο, μη επιτρεπτό» ανέφερε επίσης, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, βάζοντας στο «κάδρο» των ευθυνών και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρα..

«Θα ήθελα να είναι ξεκάθαρο πόσο κραυγαλέα υπήρξε η αρχική αντιμετώπισης της δολοφονίας, η αρχική παρουσίαση του θανάτου με σκηνοθετημένο και συντονισμένο τρόπο ως ενός δήθεν ατυχήματος. Είναι γνωστό πως όταν κινητοποιούνται συμφέροντα, σκηνοθετημένα ατυχήματα ή αυτοκτονίες αποτελούν μεθόδους εξόντωσης προσώπων που μπορεί να ενοχλούν» είπε αρχικά η κυρία Κωνσταντοπούλου. Όπως εξήγησε, υπό αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζεται και η υπόθεση δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη», συμπλήρωσε η έτερη συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σήφης Βαλυράκης, εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2021, ενώ την ίδια μέρα είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το Νησί των Ονείρων για ψαροντούφεκο. Σύμφωνα με μάρτυρες, τον είχαν δει να διαπληκτίζεται με κάποιους ψαράδες.

Σχετικά Άρθρα