Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στον Κορινθιακό: Προβληματισμένοι οι επιστήμονες – Μιλούν για προσεισμό

 Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στον Κορινθιακό: Προβληματισμένοι οι επιστήμονες – Μιλούν για προσεισμό

Οι επιστήμονες είναι αρκετά προβληματισμένοι μετά τον μεγάλο σεισμό 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε στον Κορινθιακό, τώρα οι μετασεισμοί είναι λίγοι και μικρής έντασης, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες από κατοίκων έχουν τραβηχτεί τα νερά της θάλασσας στη Φωκίδα.

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο μεγαλύτερος προβληματισμός είναι το ενδεχόμενο ο σεισμός 5,1 ρίχτερ να είναι προσεισμός, συγκεκριμένα είπε:

«Εκείνο που μας προβληματίζει είναι ότι ενδεχομένως ο σεισμός 5,1 Ρίχτερ να είναι προσεισμός ενός ισχυρότερου. Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο με μικρή πιθανότητα. Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες ή ώρες να γίνουν αυτοί οι ισχυροί μετασεισμοί για να χαρακτηρίσουμε με περισσότερη βεβαιότητα τον 5,1 ως τον κύριο σεισμό»

Για τα νερά στη Φωκίδα

«Σε ό,τι αφορά στα νερά δεν σημαίνει ότι έχουν σχέση με γεωδυναμικά φαινόμενα, όπως είναι οι σεισμοί. Μπορεί να οφείλονται κάλλιστα σε μετεωρολογικά φαινόμενα όμως και αυτό το στοιχείο θα πρέπει να το λαμβάνουμε υπόψιν μας όχι όμως ως κύριο στοιχείο. Το κύριο στοιχείο είναι η μετασεισμική ακολουθία».

Σχετικά Άρθρα