Ελληνοτουρκικά: Στο Πεντάγωνο ο Δένδιας με Παναγιωτόπουλο – Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ

 Ελληνοτουρκικά: Στο Πεντάγωνο ο Δένδιας με Παναγιωτόπουλο – Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ

Στο Πεντάγωνο βρέθηκε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος ενημέρωσε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο για τις συζητήσεις που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογο του κ. Σούκρι σε σχέση με το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Η συνάντηση Δένδια – Παναγιωτόπουλου έγινε ενόψει και της αυριανής συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις 12.00.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), συνέρχεται αύριο Τρίτη, με σκοπό να εξετάσει την κατάσταση σε μία σειρά θεμάτων με προεξάρχοντα, αφενός την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά αφετέρου αλλά και με εξοπλιστικά θέματα.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ των άλλων υπηρεσιακών παραγόντων και οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος, Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεωδορικάκος και άλλοι, που θα εξετάσουν την κατάσταση με τα ελληνοτουρκικά όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα μετά τις συνεχείς τουρκικές – λεκτικές – κυρίως προκλήσεις από τον Ερντογάν και άλλους κυβερνητικούς παράγοντες, αλλά και με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, επί τη βάσει του ανυπόστατου νομικά συμφώνου καθορισμού «μεταξύ τους» Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, αλλά και της επετείου της δημιουργίας του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της βορείου Κύπρου, στις 15 Νοεμβρίου και των εκεί εξελίξεων που έχουν εξαγγελθεί από την Τουρκία (εγκαίνια «διεθνούς» αεροδρομίου στα κατεχόμενα από τον ίδιο τον Ερντογάν κλπ).

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να εξεταστούν και θέματα εξοπλισμών, με έντονη φημολογία να αναφέρει ότι θα συζητηθεί το θέμα της ενεργοποιήσεως του «δικαιώματος προαιρέσεως» (οψιόν) και για την τέταρτη φρεγάτα FDI-HN, τύπου Belh@rra, κλάσεως «Κίμων».