Ξεφεύγει η κατάσταση στο Ιράν – Ακόμη δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις

 Ξεφεύγει η κατάσταση στο Ιράν – Ακόμη δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις

Οι αιματηρές διαδηλώσεις που ξέσπασαν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί συνεχίζονται σε όλο το Ιράν, με δύο μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας να σκοτώνονται κατά τη διάρκειά τους, μετέδωσε σήμερα (9.10.2022) το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα, οι διαδηλώσεις συνταράσσουν το Ιράν, από όταν σκοτώθηκε δηλαδή η κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν τήρησε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που ισχύει στην Ισλαμική Δημοκρατία για τις γυναίκες.

Μέλος της πολιτοφυλακής Μπασίτζ, που συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, σκοτώθηκε χθες βράδυ «αφού υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι μετά από ένοπλη επίθεση πλήθους» στο νότιο τμήμα της Τεχεράνης, σύμφωνα με το IRNA. Χθες βράδυ σκοτώθηκε, επίσης, ένα μέλος των Φρουρών της Επανάστασης σε διαδηλώσεις στη Σαναντάτζ, πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, της επαρχίας καταγωγής της Μαχσά Αμινί.

Έτσι, με αυτούς τους δύο θανάτους, ο αριθμός των νεκρών των μελών των δυνάμεων ασφαλείας που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των διαδηλώσεων ανεβαίνει στους 14, σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα