Υποκλοπές: Οργισμένες ανακοινώσεις των κομμάτων – Πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θέλει “απόρρητα” πορίσματα της Εξεταστικής και Ολομέλεια κεκλεισμένων των θυρών

 Υποκλοπές: Οργισμένες ανακοινώσεις των κομμάτων – Πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θέλει “απόρρητα” πορίσματα της Εξεταστικής και Ολομέλεια κεκλεισμένων των θυρών

Μεγάλες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλούν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θέλει να χαρακτηριστούν ως «απόρρητα» το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές αλλά και τα πορίσματα των υπολοίπων κομμάτων που μετέχουν σε αυτή. Παράλληλα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται ακόμη και το πρωτοφανές στα κοινοβουλευτικά χρονικά, ενδεχόμενο η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, απλώνοντας απόλυτο σκοτάδι στο σκάνδαλο.

Μάλιστα η κυβέρνηση όχι μόνο δεν διαψεύδει, αλλά ουσιαστικά επιβεβαιώνει τη μεθόδευση να μείνουν μυστικά τα πορίσματα. Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Αναφερόμενος στην πρωινή ανακοίνωση του ΚΚΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που διέπει τον τρόπο συζητήσεων που αφορούν τη λειτουργία Μυστικών Υπηρεσιών και αυτό ακολουθείται και σε αυτή την περίπτωση».

Μετά από αυτά, τα κόμματα εξέδωσαν οργισμένες ανακοινώσεις, καταγγέλλοντας μεθόδευση και πρωτοφανή φίμωση των βουλευτών.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του για το σκάνδαλο

Για «πρωτοφανή μεταπολιτευτικά μεθόδευση φίμωσης των βουλευτών» κάνει λόγο το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τα κυβερνητικά σενάρια για μυστική Ολομέλεια για τις υποκλοπές, προσθέτοντας ότι «με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του».

«Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη για μυστική συνεδρίαση της Ολομέλειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων αποτελεί ακραία και πρωτοφανή μεθόδευση φίμωσης των Ελλήνων βουλευτών, που δεν έχει τολμήσει κανείς στην Μεταπολίτευση» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι μυστική συνεδρίαση της Βουλής δεν έγινε ούτε για σοβαρά εθνικά θέματα, όπως η κρίση των Ιμίων.

«Απόρρητη Δημοκρατία δεν υπάρχει, υπάρχουν θεσμοί και Σύνταγμα, όσο και αν τα κουρελιάζει το καθεστώς» του Κ. Μητσοτάκη σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι».

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Επιχειρούν να κρατήσουν μυστικά ακόμη και τα πορίσματα

«Η επιχείρηση συγκάλυψης, που ξεδιπλώθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής, είτε με την κοινοβουλευτική πρωτοτυπία να μην κληθούν τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και οι εταιρείες που σχετίζονται με το παράνομο λογισμικό Predator είτε σφραγίζοντας με απόφαση Μητσοτάκη όλα τα στόματα επικαλούμενοι το απόρρητο αλά καρτ, δεν θα μπορούσε να έχει άλλη κατάληξη» τονίζει το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να απλώσει «σκοτάδι παντού».

ΚΚΕ: Θα δώσουμε στη δημοσιότητα το πόρισμα μας

«Καταγγέλλουμε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές», τονίζει ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος προσθέτοντας ότι η εν λόγω επιλογή «εντάσσεται στο ίδιο πλαίσιο της απαράδεκτης λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής για το κουκούλωμα και τον αποπροσανατολισμό με πρόσχημα το λεγόμενο απόρρητο».

Καταλήγοντας, ο Περισσός ξεκαθαρίζει ότι «το ΚΚΕ δε θα ακολουθήσει αυτή τη μεθόδευση και θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμά του γιατί η υπόθεση είναι σοβαρή, αφορά τις ελευθερίες του λαού και δεν πρέπει να μείνει στο σκοτάδι».

Σχετικά Άρθρα