Πρεσβεία ΗΠΑ: Πιο ισχυροί από ποτέ οι αμυντικοί δεσμοί με την Ελλάδα – Στη Σούδα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “George H.W. Bush”

 Πρεσβεία ΗΠΑ: Πιο ισχυροί από ποτέ οι αμυντικοί δεσμοί με την Ελλάδα – Στη Σούδα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο “George H.W. Bush”

Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Τζορτζ Μπους συνοδευόμενο από την φρεγάτα ΑΔΡΙΑΣ του Πολεμικού Ναυτικού, εισήλθε στον στρατηγικού χαρακτήρα για την Αμερική, κόλπο της Σούδας το ξημέρωμα της Πέμπτης και έδεσε στον προβλήτα Κ14.

Το επιβλητικό αεροπλανοφόρο, ένα από τα πιο σύγχρονα του Αμερικανικού στόλου κατασκευής του 2009, με 3.500 άτομα πλήρωμα κι άλλα 2.500 που υποστηρίζουν αεροσκάφη κάθε είδους που απονηώνονται από το κατάστρωμά του, είχε βρεθεί ξανά στα Ελληνικά νερά τον Φεβρουάριο του 2017.

Το «George Bush» είναι ένα από τα πλοία προβολής ισχύος του 6ου Αμερικανικού Στόλου το οποίο βρίσκεται στη Μεσόγειο, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, σ’ έναν πόλεμο ο οποίος δείχνει πως δεν θα τελειώσει σύντομα. Μάλιστα τα μαχητικά ή και τ’ αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας απονηώνονται φτάνοντας ακόμη και μέχρι τη Ρουμανία ενώ ταυτόχρονα οι δυνάμεις αυτές συνεργάζονται και με άλλες της Συμμαχίας.

https://twitter.com/GHWBCVN77/status/1578015268072091649?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1578015268072091649%7Ctwgr%5Efa1273c2b58cde98a16b2309908dc5fbba2eecf5%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fhellasjournal.com%2F2022%2F10%2Fto-epivlitiko-aeroplanoforo-george-h-w-bush-sti-souda-kataplous-ipsilou-simvolismou-se-mia-krisimi-periodo%2F

Η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα καλωσορίζει με μήνυμά της μέσω Twitter την έλευση του αμερικανικού πλωτού «γίγαντα».

Στο ίδιο μήνυμα, η αμερικανική πρεσβεία υπογραμμίζει πως οι αμυντικοί δεσμοί μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ είναι ισχυρότεροι από ποτέ και διαμηνύει ότι η διμερής εταιρική σχέση τους ενισχύει το ΝΑΤΟ και καθιστά την περιοχή πιο ασφαλή.

Σημειώνεται, πως στην ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας παρατίθεται και η ανακοίνωση των Ναυτικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική (Έκτος Στόλος των ΗΠΑ) για τη χθεσινή προγραμματισμένη επίσκεψη του εροπλανοφόρου George H.W. Bush στον κόλπο της Σούδας. Όπως σημειώνεται, η επίσκεψη στο λιμάνι παρέχει την ευκαιρία να ενισχυθεί περαιτέρω η διαρκής σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και να δοθεί η ευκαιρία στο ναυτικό του «George H.W. Bush» να γνωρίσει τον πολιτισμό του συμμαχικού έθνους.

Περαιτέρω, υπογραμμίζει πως «η συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών».

Το πλοίο αναμένεται να παραμείνει στα Χανιά έως τις 10 Οκτωβρίου.

Σχετικά Άρθρα