Κλείνουν τη θέρμανση στο ΠΑΓΝΗ: “Πώς θα γίνουν καλά οι άρρωστοι σε κρύους θαλάμους;”

 Κλείνουν τη θέρμανση στο ΠΑΓΝΗ: “Πώς θα γίνουν καλά οι άρρωστοι σε κρύους θαλάμους;”

Μεγάλο κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου για κλείσιμο των καλοριφέρ συγκεκριμένες ώρες ενώ αλλά και για την απενεργοποίηση των κλιματιστικών και του φωτισμού σε χώρους του νοσοκομείου, με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, η απαράδεκτη αυτή απόφαση της διοίκησης «αποδεικνύει τις προτεραιότητές της για περιορισμό των δαπανών εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας εργαζομένων και ασθενών».

«Αποδεικνύεται πόσο υποκριτικοί είναι οι στόχοι ασφάλειας και οι ασκήσεις ετοιμότητας safe hospital του ΟΔΙΠΥ, που αποτελούν απλά προσχήματα για την μείωση του κόστους με τη στοχοποίηση υγειονομικών για τις χρόνιες ελλείψεις. Πώς εξασφαλίζεται άλλωστε η «ελαχιστοποίηση του κινδύνου πρόκλησης πτώσης» των ασθενών με κλειστά τα φώτα στις κλινικές και τους διαδρόμους; Πώς θα επισπευστεί η ανάρρωση των ασθενών σε κρύους θαλάμους νοσηλείας;»

Οι εργαζόμενοι καταλήγουν λέγοντας ότι: «είμαστε αντίθετοι με την εφαρμογή των κατευθύνσεων για ελάττωση της ζήτησης ενέργειας. Η ανάγκη για φτηνό ρεύμα και καύσιμα είναι αυτονόητα, δεν αποτελούν πολυτέλεια και κατασπατάληση πόρων εν έτη 2022. Δεν θα γυρίσουμε έναν αιώνα πίσω για να θησαυρίζουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι της ενέργειας, που τώρα ξαναμοιράζουν τις αγορές και στέλνουν σε εμάς τον υπέρογκο λογαριασμό», καλώντας παράλληλα τη διοίκηση να ανακαλέσει την απαράδεκτη απόφαση.

Σχετικά Άρθρα