Αποστολάκης για ενδεχόμενο επίθεσης από Τουρκία – “Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε”

 Αποστολάκης για ενδεχόμενο επίθεσης από Τουρκία – “Δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε”

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «διαβάζει τις αντιδράσεις και συμπεριφέρεται ανάλογα», δηλώνει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου και τις απειλές κατά της Ελλάδας.

Για την παρουσία του Ερντογάν στην Πράγα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Αποστολάκης είπε πως «υπήρχε μια ελπίδα ότι θα έδειχνε διαφορετική στάση αλλά επιμένει στο ίδιο στυλ», επισημαίνοντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος δεν κατάφερε να γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, καθώς και ότι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν έδειξαν κάτι διαφορετικό από αυτό που περιμέναμε.

Επίσης, ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ακόμα ότι ο Ερντογάν «προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι η Ελλάδα δημιουργεί την ένταση» ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο επίθεσης από την Τουρκία, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε ότι «εκεί που έχουν φτάσει τα πράγματα με τις δηλώσεις και τον Ερντογάν που προσπαθεί να κερδίσει στη γεωπολιτική σκακιέρα πόντους, λογικά δεν τον συμφέρει να κάνει κάτι».

Σημείωσε ακόμα ότι ο Τούρκος Πρόεδρος «διαβάζει τις αντιδράσεις και συμπεριφέρεται ανάλογα», ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη «δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει τίποτα», τονίζοντας, σχετικά με τη στάση της Ελλάδας, ότι θα πρέπει να δει πώς θα διαχειριστεί την κατάσταση καθώς «το βασικό είναι η διπλωματίαΟ Ερντογάν κινείται μεθοδικά στην παγκόσμια προπαγάνδα».

Σχετικά Άρθρα