Υποκλοπές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πάει στην PEGA

 Υποκλοπές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα πάει στην PEGA

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επικείμενη επίσκεψη της επιτροπής PEGA στην Αθήνα και ότι ανάμεσα στα πρόσωπα που θα καλέσει είναι και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης το ανέφερε ενώπιον της επιτροπής στην οποία μίλησε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου καλώντας τον πρωθυπουργό να απαντήσει στην επιτροπή.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

  • ΕΡΩΤΗΣΗ: «Κύριε εκπρόσωπε η ΝΔ πριν από δύο ημέρες επιτέθηκε στον κ. Παπαδημούλη με τη κατηγορία για δημοσιοποίηση εγγράφου της επιτροπής PEGA που θα έρθει τον Νοέμβριο και πως ζητάει την ακρόαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Γρηγόρη Δημητριάδη, του Γιάννη Λαβράνου και του Φελιξ Μπίτσιου διαψεύδετε πως ο πρωθυπουργός και τα υπόλοιπα πρόσωπα θα κληθούν να καταθέσουν στην επιτροπή;».
  • ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Πρώτα από όλα η αποδοκιμασία προήρθε από τον ιδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής, ο οποίος απάντησε στον κ. Παπαδημούλη. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Επίσης στην ελληνική κυβέρνηση δεν έχει γνωστό κάποιο επίσημο αίτημα».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι «Η ελληνική πλευρά δεν έχει αρνηθεί ποτέ το να συνδράμει στην ενημέρωση αξιωματούχων Ευρωπαίων που ψάχνουν το θέμα των παράνομων λογισμικών».

Πρόσθεσε μάλιστα πως αυτό το έκανε η ελληνική κυβέρνηση «πριν από ένα μήνα όπου οι γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης έδωσαν το παρόν στη συνεδρίαση της επιτροπής, ενημέρωσαν κατέθεσαν τις απόψεις τους. Ό,τι μας ζητηθεί που να είναι προς την κατεύθυνση της ουσίας δεν θα το αρνηθούμε» σημείωσε ο Γιάννης Οικονόμου και κατέληξε λέγοντας πως «ο πρωθυπουργός δεν έχει να προσθέσει κάτι παραπάνω σε αυτή την ιστορία. Έχει τοποθετηθεί δημόσια».

Ερωτηθείς δε εάν θα συναντηθεί ο ίδιος με τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, που επίσης αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι οπωσδήποτε και θα τους συναντήσει και με μεγάλο ενδιαφέρον.

“Γιατί θα έχει αξία να μου εξηγήσουν με βάση ποια μεθοδολογία και λογική έχουν τοποθετήσει τέσσερις – πέντε δικτατορίες πάνω από τη χώρα μας, όπως και μία χώρα που δεν υπάρχει τα κατεχόμενα της Κύπρου”, σχολίασε και πρόσθεσε: “Θα τους εξηγήσουμε ότι όσοι αυτοί φαντασιώνονται ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου, εδώ αρθρογραφούν αρχιδολοφόνοι όπως ο Κουφοντίνας, η κυβέρνηση στηρίζει τον τύπο, υπογράφει συμβάσεις με ΕΣΗΕΑ και ΕΡΤ. Να δουμε αν τα ξέρουν, ποιες είναι οι πηγές τους και να μας πουν με βάση ποια λογική έχουν φτιάξει στο μυαλό τους αυτό το σχήμα”.

Σχετικά Άρθρα