“Βόμβα” από Αμερικάνο οικονομολόγο – “Οι ΗΠΑ ανατίναξαν τον Nord Stream” – Ύποπτες πτήσεις ελικοπτέρων

 “Βόμβα” από Αμερικάνο οικονομολόγο – “Οι ΗΠΑ ανατίναξαν τον Nord Stream” – Ύποπτες πτήσεις ελικοπτέρων

Την εκτίμηση «βόμβα»  ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την ανατίναξη στον αγωγό Nord Stream, έκανε ο σημαντικός στις ΗΠΑ οικονομολόγος Τζέφρι Σακς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο πρακτορείο Bloomberg, προκαλώντας αμηχανία στους δημοσιογράφους.

  • Μάλιστα, ο Τζέφρι Σακς υποστήριξε ότι υπάρχουν στοιχεία για πτήσεις αμερικανικών ελικοπτέρων πάνω από το σημείο των διαρροών, τα οποία απογειώθηκαν από το Γκντάνσκ της Πολωνίας.

Επανέλαβε τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο οι ΗΠΑ θα βάλουν τέλος στον Nord Stream 2, ενώ υπενθύμισε και τις πρόσφατες δηλώσεις του Άντονι Μπλίνκεν ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τις ΗΠΑ.

Ο Τζέφρι Σακς επαναλαμβάνει τις εκτιμήσεις του αυτές και σε σημερινή συνέντευξή του στο news24/7 τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ αντιτίθενται στην οποιαδήποτε ενεργειακή επαναπροσέγγιση της Ε.Ε. με τη Ρωσία και ενδεχομένως να ανατίναξαν τον αγωγό για να αποτρέψουν τις εξαγωγές φυσικού αερίου.

«Πραγματικά δεν ξέρουμε σε αυτό το σημείο ποιος ανατίναξε τον αγωγό, αλλά η υπόθεση ότι το έκαναν οι ΗΠΑ είναι πιο εύλογη από την υπόθεση ότι η Ρωσία ανατίναξε τον ίδιο της τον αγωγό», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα