Οικονόμου για Τσίπρα: “Καλά τα λόγια στο εξωτερικό αλλά να ψήφιζες τα εξοπλιστικά” – Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

 Οικονόμου για Τσίπρα: “Καλά τα λόγια στο εξωτερικό αλλά να ψήφιζες τα εξοπλιστικά” – Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Στον Αλέξη Τσίπρα και τις δηλώσεις του στη Σύνοδο του PES στην Πράγα σχετικά με την αντιμετώπιση της ΕΕ στην Τουρκία, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, λέγοντας ότι «η καταγγελία του είναι ωφέλιμη για τη χώρα, όμως ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι πιο προσεκτικοί στο προσφυγικό».

«Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει μεθοδικά, στρατηγικά και αποτελεσματικά την προκλητικότητα της Τουρκίας και τις απειλές σε όλα τα διεθνή fora τα τελευταία χρόνια» επισήμανε σε σχόλιό του ο Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Σύνοδο του PES στην Πράγα.

Ο κ. Οικονόμου, τόνισε ότι «η καταγγελία του τρόπου που η Τουρκία πολιτεύεται στις πολιτικές ομάδες που υπάρχει ελληνική εκπροσώπηση, είναι κάτι αναμφισβήτητα ωφέλιμο για την χώρα μας. Άλλωστε η κυβέρνησή μας έχει υπερτονίσει την αναγκαιότητα ύπαρξης αραγούς εσωτερικού μετώπου απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα» και αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ.Τσίπρα προσέθεσε αφήνοντας αιχμές για τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό:

«Πέρα από λόγια και δηλώσεις στο εξωτερικό, το πλέον εθνικά επωφελές θα ήταν να υπερψηφίζει ο κ. Τσίπρας τα εξοπλιστικά προγράμματα, που θωρακίζουν έμπρακτα τη χώρα μας απέναντι στις απειλές, και τις αμυντικές συμφωνίες που κατοχυρώνουν τη γεωστρατηγική μας ασφάλεια. Και, φυσικά, να είναι περισσότερο προσεκτικοί, ο ίδιος και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της Ελλάδας όσον αφορά ζητήματα όπως το προσφυγικό».

ΣΥΡΙΖΑ σε Οικονόμου: «Να αφήσει τις νουθεσίες και να μας πει αν η κυβέρνηση θα διεκδικήσει κυρώσεις για την Τουρκία»

Στον Γιάννη Οικονόμου απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Σύνοδο του PES στην Πράγα, λέγοντας ότι «φαίνεται να ανησυχεί πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Αντί να νουθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όμως, καλό θα ήταν να μας απαντήσει αν ο κ. Μητσοτάκης θα διεκδικήσει επιτέλους κυρώσεις εις βάρος της τουρκικής επιθετικότητας και αν θα προβεί σε επέκταση των χωρικών υδάτων τής Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση για τον Γιάννη Οικονόμου, επειδή ο ίδιος δήλωσε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι «καλά τα λόγια στο εξωτερικό αλλά να ψήφιζες τα εξοπλιστικά»

«Μέχρι χθες υπουργοί του μας έλεγαν ότι το πρώτο “δεν είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης” και το δεύτερο είναι “εθνικιστική επιλογή”. Άραγε τα ίδια λέει και σήμερα;» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

«Εκτός και αν αισθάνεται δικαιωμένος με τη στρατηγική να δίνει τα πάντα στους συμμάχους χωρίς ανταλλάγματα και η Τουρκία να συνάπτει νέες παράνομες συμφωνίες με τη Λιβύη παραβιάζοντας κατάφορα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».