Αποστολάκης: ” Πλέον δεχόμαστε επίθεση”

 Αποστολάκης: ” Πλέον δεχόμαστε επίθεση”

«Η Τουρκία έχει κάνει το άσπρο μαύρο. Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Τέτοιου είδους προκλήσεις προσβάλλουν την Ελλάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Οπρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και ναύαρχος ε.α. μιλώντας στην ΕΡΤ εξέφρασε την άποψη ότι «η Τουρκία δεν πειθαρχεί στις προτροπές κανενός, ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης ούτε της Αμερικής. Ίσα ίσα επιτίθεται κιόλας. Θα πρέπει να γίνει κάτι ούτως ώστε να έχει ένα κόστος γιατί διαφορετικά θα συνεχίσει».

javascript:””«Όλες αυτές οι προκλήσεις και οι επιθέσεις στην Ελλάδα ναι μεν έχουν κινητοποιήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αμερική, αλλά δυστυχώς δεν φτάνουν. Πρέπει να αρχίσουν να παίρνονται και μέτρα» σχολίασε.

Ειδικότερα, όπως είπε, «τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Τέτοιου τύπου προκλήσεις προσβάλλουν την Ελλάδα, προσβάλλουν τον ελληνικό λαό».

«Έχει ξεπεράσει τα συνηθισμένα και μας εκπλήσσει όλους η εντονότητα των δηλώσεων και οι συνεχείς δηλώσεις από την Τουρκία, όχι μόνο από την αντιπολίτευση αλλά και από τη συμπολίτευση και έχει περάσει και αυτό το δηλητήριο και στον κόσμο» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Όσο και να μην θέλουμε να το δεχτούμε, δεχόμαστε μια επίθεση πλέον. Έχουμε ξεφύγει από τα όρια της πρόκλησης και έχουμε φτάσει στα όρια της επίθεσης» πρόσθεσε ο κ. Αποστολάκης.

Ερωτηθείς για το ποια θεωρεί ότι πρέπει να είναι η απάντηση της χώρας στις προκλήσεις της Τουρκίας ο κ. Αποστολάκης απάντησε ότι «η Ελλάδα, για οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων γίνεται, πρέπει να βρει ένα τρόπο να το αντιμετωπίσει».