Παρασκήνιο: Τα πηγαδάκια… αμφισβήτησης των βουλευτών στην Κ.Ο της ΝΔ

 Παρασκήνιο: Τα πηγαδάκια… αμφισβήτησης των βουλευτών στην Κ.Ο της ΝΔ

Την τακτική του μαστίγιου και του καρότου εφάρμοσε χθες ο Πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας και στα «γενέθλια» του κόμματος.

Από τη μια μεριά ζήτησε από τους βουλευτές του να βάλουν πλάτη για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση και από την άλλη τους είπε πως η νέα κυβέρνηση θα είναι ανοικτή σε κάθε χρήσιμη φωνή και δεν θα είναι μονοκομματική. 

Της Άννας Καραβοκύρη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “απευθύνθηκε” στην λεγόμενη Καραμανλική πτέρυγα παραφράζοντας το δόγμα “σεμνά και ταπεινά” του πρώην πρωθυπουργού. Έτσι, ζήτησε από τους βουλευτής του να είναι “μετρημένοι και ταπεινοί”.

“Να είμαστε μετρημένοι στον τρόπο που επικοινωνούμε το κυβερνητικό έργο στους πολίτες γιατί η κοινωνία περνάει δύσκολα, έχει μεγάλη αβεβαιότητα για τον χειμώνα που έρχεται. Υπάρχουν πολλά προβλήματα ακόμα τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, τα περισσότερα είναι αποτέλεσμα του κόστους ζωής και της εισαγόμενης κρίσης η οποία προέκυψε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και πρέπει να είμαστε απολύτως εναρμονισμένοι με τα συναισθήματα των πολιτών στον πολιτικό μας λόγο. Πρέπει να επιδεικνύουμε την απαραίτητη σεμνότητα στην επικοινωνία μας, ώστε να μην αισθάνονται οι πολίτες ότι υπερφίαλα στεκόμαστε πάνω στις πολλές και σημαντικές επιτυχίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Στα γαλάζια πηγαδάκια που σχηματίστηκαν στους διαδρόμους της Βουλής, δόθηκαν πολλές και διαφορετικές ερμηνείες για τις συχνές – πυκνές συναντήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών, του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά.

Ωστόσο, οι περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές θέτουν ως προτεραιότητα την επανεκλογή τους και βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Υπό αυτό το πρίσμα αρκετοί βουλευτές που εξελέγησαν για πρώτη φορά το 2019, ανησυχούν για το πολιτικό τους μέλλον και προσπαθούν να μεταφέρουν την αίσθηση πως εισπράττουν δυσπιστία και δυσαρέσκεια από τους ψηφοφόρους τους εξαιτίας της ακρίβειας. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι το σχέδιο στήριξης της κοινωνίας θα συνεχιστεί με μέτρα ουσιαστικά και αποτελεσματικά. «Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει την κοινωνία, αλλά χωρίς να ναρκοθετεί την επόμενη μέρα. Πρόσκαιρα θα μας κοστίσει αυτή η περιπέτεια, αλλά δεν θα μας λυγίσει», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός, έθεσε τους βουλευτές σε προεκλογική ετοιμότητα λέγοντας πως οι πολίτες θα πρέπει ενημερωθούν για την παγίδα της απλής αναλογικής και επανέλαβε το στόχο της αυτοδυναμίας. Ωστόσο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κάποιοι βουλευτές υποστηρίζουν πως “καμία κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να αυξήσει το ποσοστό εκλογής της ύστερα από τετραετία διακυβέρνησης” εκφράζοντας αμφιβολίες για το κατά πόσο είναι εφικτό η ΝΔ να είναι αυτοδύναμη για δεύτερη φορά, με τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο.

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να εξηγήσουν στους πολίτες την σημασία της πρώτης κάλπης λέγοντας πως «δεν θα είναι μια χαλαρή ευκαιρία να σταλούν μηνύματα αλλά να δείξουν τι κυβέρνηση επιθυμούν έτσι ώστε με τη δεύτερη ψήφο να εδραιώσουν τη νίκη της για να κάνει πράξη το πρόγραμμά της”.

Θέλουμε η επόμενη μέρα να βρει την χώρα σε συνθήκες σταθερότητας. Θέλουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση αλλά όχι μονολιθική», είπε.  

«Αν όχι εμείς, τότε ποιοι θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου;» συμπλήρωσε. Τέλος, επιχείρησε να συσπειρώσει την ομάδα και να ξυπνήσει τα “γαλάζια” αντανακλαστικά εξαπολύοντας επίθεση στην αντιπολίτευση και καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει ποια είναι η δική τους πρόταση απέναντι στη ΝΔ. «Απέναντι μας θα έχουμε την διαστρέβλωση, την δημαγωγία και την λάσπη αλλά και αμήχανες φωνές που θα πριμοδοτούν την ακυβερνησία» υπογράμμισε.

Σχετικά Άρθρα