Νέες ανυπόστατες κατηγορίες Ερντογάν: Ελληνικά φεριμπότ θάβουν πρόσφυγες και μετανάστες στη θάλασσα

 Νέες ανυπόστατες κατηγορίες Ερντογάν: Ελληνικά φεριμπότ θάβουν πρόσφυγες και μετανάστες στη θάλασσα

«Παρακολουθούμε το πώς θάβουν αυτούς τους αθώους, καημένους από τα ελληνικά φεριμπότ στη θάλασσα. Στο Αιγαίο, πώς τους θάβουν στη Μεσόγειο, Έτσι; Τα παρακολουθούμε» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία είναι αυτή που διασώζει τους μετανάστες.

Όπως είπε, ο Ταγίπ Ερντογάν ως μουσουλμάνοι «εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού».

«Λοιπόν, βγάζει ο κόσμος φωνή για αυτό; Οχι. Οι φρεγάτες μας τρέχουν, τους προλαβαίνουν και τους σώζουν από τη θάλασσα. Διότι εμείς είμαστε μουσουλμάνοι. Και εκπληρώνουμε τις απαιτήσεις του ισλαμισμού μας» υποστήριξε ο ίδιος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τούρκος πρόεδρος εξαπολύει «πυρά» εναντίον της χώρας μας για το μεταναστευτικό ζήτημα.

Η πιο πρόσφατη επίθεσή του έγινε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο Ερντογάν είπε στη συνέλευση ότι «η Ελλάδα έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», συμπληρώνοντας ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, στις ακτές μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος, μάλιστα, έδειξε μια φωτογραφία με δύο νεκρά παιδιά, υποστηρίζοντας πως έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

Όπως ισχυρίστηκε, οι εικόνες αυτές είναι το αποτέλεσμα των «βίαιων επαναπροωθήσεων» από το ελληνικό λιμενικό στο Αιγαίο.

Σχετικά Άρθρα