Εργατική τραγωδία: Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι στα μεταλλεία βωξίτη

 Εργατική τραγωδία: Ένας νεκρός και δύο εγκλωβισμένοι στα μεταλλεία βωξίτη

Ένας 45χρονος έχασε τη ζωή του και άλλοι δύο άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι, μετά την πτώση βράχου στην κεντρική στοά των μεταλλείων βωξίτη, στη Φωκίδα.

Το δυστύχημα έγινε στη στοά 618 των μεταλλείων, κοντά στο χωριό Βάριανη, στο 51ο χιλιόμετρο του δρόμου Λαμίας- Άμφισσας. Ένας βράχος αποκολλήθηκε και έπεσε σε όχημα 4Χ4, σε απόσταση πάνω από ένα χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς.

Τη ζωή του έχασε ένας 45χρονος που επέβαινε στο όχημα για την επίβλεψη της στοάς, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Αυτή την ώρα, εργαζόμενοι και μηχανήματα της εταιρείας προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο και να απομακρύνουν τα χώματα που έχουν φράξει τη στοά, ενώ έχουν ενημερωθεί από τους εγκλωβισμένους ότι είναι καλά στην υγεία τους.

«Έχει καταρρεύσει στοά και είναι επιβεβαιωμένο ότι υπάρχει ένας νεκρός εργαζόμενος και δυο ακόμα εγκλωβισμένοι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας. Παράλληλα, καλεί «κάθε εμπλεκόμενο φορέα να κινητοποιηθεί για τη σωτηρία των συναδέλφων. Καλούμε το σωματείο εργαζομένων της Imerys να κηρύξει στάση εργασίας. Κανένας εργάτης να μπει για δουλειά».

Σχετικά Άρθρα