Θύμα επίθεσης από τα ΜΑΤ Αμερικάνος δημοσιογράφος – “Ευχαριστώ την ΕΛΑΣ” – Βίντεο ντοκουμέντο

 Θύμα επίθεσης από τα ΜΑΤ Αμερικάνος  δημοσιογράφος – “Ευχαριστώ την ΕΛΑΣ” – Βίντεο ντοκουμέντο

Νέο βίντεο έρχεται στο φως της δημοσιότητας από  τη στιγμή της επίθεσης που δέχτηκε  ο Αμερικανός δημοσιογράφος Thomas Ryan από τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια το βράδυ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου στη διάρκεια πορείας.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία στον Λόφο Στρέφη ήταν ειρηνική και ξαφνικά εμφανίστηκαν δύο διμοιρίες, από τον λόφο και από τον δρόμο, περικυκλώνοντας τους διαδηλωτές στην οδό Πουλχερίας και ξεκινώντας την επίθεση με γκλοπ και χημικά. Μοναδική διαφυγή ήταν είτε από τις σκάλες είτε σε κάποια είσοδο πολυκατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας άνδρας των ΜΑΤ πηδά από πεζούλι και αρχίζει να τον χτυπάει.

Μετά την επίθεση ο 24χρονος δημοσιογράφος ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Ευχαριστώ τον Έλληνα αστυνομικό που με έδειρε απόψε ενώ τραβούσα ως δημοσιογράφος».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον συντάκτη της «Αυγής» Κώστα Παπαντωνίου, ο αστυνομικός χτύπησε τον Αμερικανό, του πήρε το κινητό και το πέταξε.

Τα ΜΑΤ είχαν άκρως επιθετική συμπεριφορά προς τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ. Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση αστυνομικού όταν είδε φωτορεπόρτερ να τον τραβάει φωτογραφία. «Σταμάτα να μας βγάζεις φωτογραφίες, τι μας βγάζεις όλη την ώρα; Να σε βγάλω, να σε βάλω να σε έχω στο δωμάτιό μου» είπε, με τον φωτορεπόρτερ να απαντά: «Εγώ τη δουλειά μου κάνω». Ο ΜΑΤατζής απάντησε: «Ξέρουμε τι δουλειά κάνεις και με ποιους είσαι τόσα χρόνια».

Το νέο βίντεο

Σχετικά Άρθρα