Το Twitter αποδέχτηκε τη νέα πρόταση εξαγοράς του από τον Μασκ

 Το Twitter αποδέχτηκε τη νέα πρόταση εξαγοράς του από τον Μασκ

Ο Έλον Μασκ έστειλε πρόταση στο Twitter τη Δευτέρα λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να προχωρήσει στην εξαγορά του Twitter στην αρχική τιμή των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

  • Σε μια δήλωση, το Twitter είπε ότι σκοπεύει να κλείσει τη συναλλαγή στα 54,20 δολάρια ανά μετοχή μετά την παραλαβή της επιστολής από τον Μασκ.

Η είδηση, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, οδήγησε τις μετοχές του Twitter σε εκτόξευση.

Εάν τερματιστεί η δίκη θα προχωρήσει η Έλον Μασκ στην εξαγορά του Twitter

Η συμφωνία θα προχωρήσει εάν το δικαστήριο του Ντέλαγουερ που εκδικάζει τη μήνυση του Twitter εναντίον του Μασκ σταματήσει αμέσως τη δίκη.

Η αιφνιδιαστική ανατροπή έρχεται λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της δικαστικής διαμάχης των δύο πλευρών.

Ο Μασκ άλλαξε πορεία επειδή αυτός και η νομική του ομάδα πίστευαν ότι θα χάσουν στη δίκη ούτως ή άλλως, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο Μασκ προσφέρθηκε για πρώτη φορά να αγοράσει την εταιρεία για 54,20 δολάρια ανά μετοχή τον Απρίλιο. Η συμφωνία αποτίμησε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης σε περίπου 44 δισεκατομμύρια δολάρια. Εκείνη την εποχή, ο δισεκατομμυριούχος, γνωστός για το παρορμητικό του στιλ, είπε ότι ήθελε να καθαρίσει τους λογαριασμούς spam από την πλατφόρμα και να τη διατηρήσει ως χώρο για την ελευθερία του λόγου.

Ωστόσο, απέσυρε την αγορά μόλις λίγες εβδομάδες αργότερα, επικαλούμενος ανησυχίες ότι ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα ήταν υψηλότερος από ό,τι ισχυρίστηκε το Twitter.

Το Twitter αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι ο Μασκ – ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία άνω των 220 δισεκατομμυρίων δολαρίων – τερμάτισε τη συμφωνία σκόπιμα.

Σχετικά Άρθρα